Με 14 παίκτες η Εθνική στην Ξάνθη

Μετά τον Γιάννη Αθηναίου, ήρθε και η σειρά του Ζήση Σαρικόπουλου να πει «αντίο» από την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Έμειναν πλέον 14 παίκτες στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη και όλοι θα ταξιδεύσουν αύριο για τη Ξάνθη, όπου την Παρασκευή αρχίζει το διεθνές τουρνουά με τη συμμετοχή της Βοσνίας, της Τσεχίας και της Ρωσίας.
Η μέχρι τώρα παρουσία του Σαρικόπουλου στην προετοιμασία ήταν σημαντική, αφού ο Ομοσπονδιακός προπονητής τον χρειαζόταν για τις προπονήσεις απέναντι στους βασικούς ψηλούς, Κώστα Κουφό και Γιάννη Μπουρούση. Για τη συμμετοχή του το προπονητικό τιμ και οι συμπαίκτες του τον ευχαρίστησαν και τόνισαν ότι τον θεωρούν ενεργό μέλος της ομάδας.
Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τους στόχους που υπάρχουν στην ομάδα από τη συμμετοχή στο τουρνουά της Ξάνθης.
 «Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας και τα τρία πρώτα φιλικά που είχαμε στον προγραμματισμό, ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι που είχε κύριο ως στόχο την φυσική κατάσταση των παικτών και τη συμμετοχή όλων τους στα χρονικά περιθώρια που τους επιτρεπόταν. Το κύριο μέλημα μέχρι τώρα ήταν να φέρουμε όλους τους παίκτες στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ δευτερεύοντα και τριτεύοντα ίσως ρόλο είχε το κομμάτι της τακτικής σε αυτά τα παιχνίδια που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και προπονητικά. Από ‘δω και πέρα όμως και με την ομάδα να έχει φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αρχίζουν τα παιχνίδια στα οποία θα βάλουμε το κομμάτι της τακτικής, θα βάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα. Θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να έχει τα λιγότερα κενά διαστήματα και να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πάνω σε αυτά που δουλεύουμε και σε αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε».