«Να μην δώσουμε ελεύθερο γήπεδο στη Λιμόζ»

soylis marko

Μια μεγάλη νίκη στο Eurocup θα ψάξει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Λιμόζ στο κλειστό της Πυλαίας το απόγευμα της Τριτης. Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναμένεται να έχει και τον Σχορτσανίτη στη διάθεσή του γι' αυτό το ματς.

«Όλα τα παιχνίδια αυτής της φάσης είναι δύσκολα, οι ομάδες είναι δυνατές. Υπάρχουν ομάδες που φτιάχτηκαν για να παίζουν στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως η Λιμόζ είναι μια τέτοια ομάδα. Έχει καλούς παίκτες αλλά και κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της όπως έδειξε στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Θέλουμε να τους περιορίσουμε τον χρόνο που παίζουν καλά» δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε: 

«Να μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο. Έχουν φοβερά προσόντα να φύγουν από το ένα γήπεδο στο άλλο. Είναι μια ομάδα που αν τους αφήσεις ελεύθερους θα σουτάρουν και μπορούν να σε σκοτώσουν. Είναι δυνατοί κάτω από το καλάθι. Θα πρέπει να μην τους αφήσουμε πολύ χώρο για να έχουμε καλή απόδοση και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε έτοιμο και τον Σχορτσανίτη και να δούμε βεβαίως πόσο μπορεί να αντέξει στον αγώνα».

Στη συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε…

Για την αλλαγή προπονητή της Λιμόζ… «Το θέμα είναι πως δεν ξέρουμε αν έχουν αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο. Στο πρώτο ματς δεν άλλαξαν κάτι. Εμείς δεν αλλάζουμε τα πλάνα μας. Θα αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο την Λιμόζ».

Για το τι άλλαξε στην Λιμόζ σε σχέση με πέρυσι: «Πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα στην Γαλλία, τώρα είναι στο 8-8 στο πρωτάθλημα. Έχει καλύτερους παίκτες αλλά κάπου στην χημεία δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Παίζει καλό μπάσκετ αλλά μετά κάπου χάνονται στο γήπεδο και αυτό έδινε πλεονέκτημα στους αντιπάλους της στην Ευρωλίγκα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα επικεντρωθεί σε κάποιον παίκτη της Λιμόζ: «Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς σε έναν παίκτη. Δεν είναι μόνο ο Westerman. Εξάλλου δεν είναι ο βασικός παίκτης τους. Αν αφήσει κάτι ελεύθερο, θα το πληρώσεις. Όλοι τους παίκτες θα τους αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Ο Mark Payne είναι πολύ καλός παίκτης για να παίζει στους πρωταθλητές Γαλλίας».

Δέδας: «Συγκέντρωση για 40 λεπτά»

Ο Γιώργος Δέδας αναφερόμενος στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ στους «32» του Eurocup με αντίπαλο τη Λιμόζ, στις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του αγώνα, τόνισε: «Ξέραμε ότι εφόσον περάσουμε στους «32» θα έρθουν ομάδες από την Euroleague, θα έρθουν και καλές ομάδες από το Eurocup. Παίξαμε μαζί τους και πέρυσι και ξέρουμε κάποιους παίκτες τους. Δεν πάει καλά στο γαλλικό πρωτάθλημα η Λιμόζ και δεν έχει σταθερότητα. Περιμένουμε ωστόσο ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία καλή ομάδα, που έχει πολλούς παίκτες, πήρε και τον McCalebb και ανέβηκε η δυναμική της. Δεν κέρδισε την πρώτη αγωνιστική της φάσης των «32» και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για αυτούς να έρθουν εδώ για τη νίκη, όπως και για μας βεβαίως».

Ο Δέδας αναφέρθηκε επίσης…

Στα χαρακτηριστικά της αντιπάλου του ΠΑΟΚ: «Πρόκειται για μία τυπική γαλλική ομάδα. Έχει αθλητικούς παίκτες. Έχει 2-3 παίκτες που σουτάρουν στον αιφνιδιασμό. Με τον McCalebb θα προσπαθήσει να παίξει στο ανοιχτό γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε εμείς. Στηρίζουν περισσότερο το παιχνίδι τους στους περιφερειακούς και όχι στους ψηλούς κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς».

Στο τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ στον αυριανό αγώνα: «Εμείς θέλουμε να είμαστε πιστοί στο πλάνο. Θέλει 40 λεπτά συγκέντρωση, είναι μία ομάδα που μπορεί να σε τιμωρήσει αν της δώσεις το δικαίωμα. Πρέπει να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας σε άμυνα και επίθεση και να δείξουμε τον καλό μας εαυτό. Μπορεί να μην νιώσουν άνετα στο γήπεδό μας».

Στον Mark Payne: «Τον ξέρουμε και μας ξέρει. Χαιρόμαστε που θα τον δούμε ξανά, αλλά είμαστε αντίπαλοι και πρέπει να κερδίσουμε. Είναι καλός παίκτης, τον γνωρίζουμε πολύ καλά και ξέρουμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε, γνωρίζουμε επίσης ότι εφόσον δεν έρθει ο Boungou-Colo θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής».