«Πρέπει να βρεθούμε σε καλή μέρα επιθετικά»

prif arma

Ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια στη φετινή σεζόν θα δώσει ο Άρης, αφού καλείται να αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία για την δεύτερη αγωνιστική του Last 32 στο Eurocup.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός. Είναι μια ομάδα που απαρτίζεται από παίκτες που κυρίως έχουν αγωνιστεί ως επί το πλείστον στην Euroleague. Παίζε σε έναν υψηλό ρυθμό, ένα απ τέμπο παιχνίδι το οποίο μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του Άτη και συνέχισε:

«Ο ρυθμός του αγώνα κοντρολάρεται από τα το πόσα λάθη θα κάνεις, τι δουλειά θα κάνεις στα ριμπάουντ και γενικά τις αποφάσεις που θα πάρεις στην επίθεση, ώστε να μη δίνεις εύκολους πόντους στο transition. Αυτά τα τρία κομμάτια είναι πολύ σημαντικά κομμάτια για να μπορούμε να έχουμε έναν έλεγχο στον ρυθμό και να μην και να μη βάλουμε το παιχνίδι σε ένα υψηλό τέμπο το οποίο ευνοεί την Armani».

Για την ατομική πρωτοβουλία που υπάρχει στο παιχνίδι της ιταλικής ομάδας: «Ο αντίπαλός μας έχει πολύ έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της πρωτοβουλίας των παικτών. Υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία παρουσιάζουν ως ομάδα αλλά έχουν πολύ έντονο το ατομικό στοιχείο και κάποιοι παίκτες διαθέτουν μεγάλη προσωπική ικανότητα, όπως ο Gentile και ο Simon, ο Lafayette, κυρίως στην περιφέρεια. Νομίζω ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση, ειδικά στα πρώτα 8-10 δευτερόλεπτα της κατοχής για τους λόγους που εξήγησα».

Για το παρελθόν των αγώνων ΑΡΗ – Armani Milan: «Αυτές οι αναμετρήσεις έχουν ένα παρελθόν και μία παράδοση, τα οποία βέβαια δε συνάδουν με τα δεδομένα που έχουν αυτήν τη στιγμή οι δύο ομάδες. Νομίζω ίτι ο ΑΡΗΣ είναι ακόμα σε ένα πρώιμο στάδιο αναδομησης, προκειμένου να φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο».

Για την αντίδραση της ομάδας μετά την ήττα από τον Κολοσσό: «Αν παίξουμε όπως στη Ρόδο δε θα έχουμε καμία τύχη και όχι μόνο αυτό, αλλά θα περάσουμε ένα δυσάρεστο βράδυ. Πρέπει να αλλάξουμε και τη νοοτροπία μας και τη συμπεριφορά μας, τον τρόπο που προσεγγίζουμε το παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά. Να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα και πιο δυνατοί στην επίθεση, διότι στη Ρόδο δεν τα είχαμε αυτά τα στοιχεία και γι' αυτόν τον λόγο χάσαμε».

Καταλήγοντας ο Δημήτρης Πρίφτης είπε: «Θα πρέπει να είμαστε σε καλή μέρα, κυρίως επιθετικά, για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί, ιδίως σε ό,τι αφορά το μακρινό σουτ. Για μένα δεν παίζει κανένα ρόλο το ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Ιταλία, τώρα το έμαθα από σας. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα».

Okaro White: «Πρώτο μέλημα η άμυνα»

O Οκάρο Ουάιτ χαρακτήρισε «κλειδί» την άμυνα, για τον αγώνα με την Αρμάνι.

«Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να παίξουμε δυνατή άμυνα. Παίζουμε με μία εξαιρετική, επιθετικά, ομάδα, γι’ αυτό και το ζητούμενο είναι να παρουσιαστούμε πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι».

Αναφορικά με τον ίδιο και αν θέλει να πάρει «ριμπάουντ» μετά την εμφάνιση κόντρα στον Κολοσσό: «Σε κάθε παιχνίδι παίζω όσο πιο σκληρά μπορώ. Στη Ρόδο βρεθήκαμε μπροστά σε μια μεγάλη απογοήτευση, κάναμε μία καλή εμφάνιση. Αύριο όμως είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, μία μάχη Eurocup και εγώ από την πλευρά μου θα παίξω όσο πιο σκληρά μπορώ, για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει».

Για το ότι θα ξαναπαίξει στην Ιταλία για πρώτη φορά μετά την περσινή παρουσία του στη Virtus Bologna: «Είναι ευλογία για μένα να επιστρέφω στην Ιταλία. Προτεραιότητά μου είναι το αυριανό παιχνίδι της ομάδας μου και πρέπει ν’ αγωνιστούμε καλά και να πάρουμε τη νίκη».

Για τα εγκώμια του Αλεσάντρο Τζεντίλε ια τον ίδιο: «Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Όμως δε θέλω να σταθώ σ’ εμένα. Είμαστε ομάδα με ποιότητα και πλουραλισμό. Όταν κάποιος δεν είναι σε καλή μέρα, υπάρχει άλλος να τον καλύψει. Αυτή η ποιότητα και πλουραλισμός που διαθέτουμε θα μας βοηθήσουν αύριο στο παιχνίδι. Προτεραιότητά μας είναι η άμυνα και σίγουρα να σταματήσουμε τον Gentile».