ΠΑΟΚ όπως... Μιλγουόκι Μπακς

paok onadiki

Πριν από τρεις εβδομάδες και δη στις 12 Δεκεμβρίου, ένας Έλληνας έμελλε να βάλει φρένο στην ξέφρενη πορεία των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο ΝΒΑ και να «σπάσει» το σερί των 24 παιχνιδιών χωρίς ήττα. 

Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους των Μιλγουόκι Μπακς στην πρώτη απώλεια των πρωταθλητών στο φετινό πρωτάθλημα. Διαβολική σύμπτωση; Αυτή τη στιγμή η Βαλένθιο θυμίζει τους Ουόριορς της Ευρώπης, αφού μετράει 24 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος.

Αντίπαλός της στην πρεμιέρα του Last 32 στο Eurocup; Μια ελληνική ομάδα! Μπορεί το έργο του ΠΑΟΚ να είναι δύσκολο στην ισπανική πόλη, αλλά στην ελληνική ομάδα ευελπιστούν να γίνουν οι... Μιλγουόκι Μπακς της Ευρώπης και να υποχρεώσουν τη Βαλένθια στην πρώτη της ήττα.

«Η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ''32'' του Eurocup αποτελεί μία πολύ σημαντική επιτυχία για την ομάδα μας. Ο βαθμός δυσκολίας πλέον είναι πολύ μεγαλύτερος και αυτό φαίνεται από το πρώτο κιόλας παιχνίδι μας, απέναντι στη Βαλένθια, μία ομάδα που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, είναι αήττητη τόσο στο Ισπανικό πρωτάθλημα, όσο και στο Eurocup και φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης» δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόινισε: 

«Το έργο μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο εξαιτίας των προβλημάτων που έχουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Για να το πετύχουμε πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος του αγώνα και να πάρουμε σωστές αποφάσεις σε άμυνα και επίθεση, με βασική προτεραιότητα να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να επιβάλει το παιχνίδι του».

Ο Milenko Tepic, που επιστρέφει στην Ισπανία, όπου είχε αγωνιστεί για δύο σεζόν (με την ομάδα της Σεβίλης), αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ, στις δυσκολίες του αγώνα με τη Βαλένθια, αλλά και σε αυτά που πρέπει να κάνει ο «Δικέφαλος» στο αυριανό παιχνίδι: «Για μας είναι μία καλή ευκαιρία να παίξουμε καλό μπάσκετ και να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε στην επόμενη φάση. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, αλλά παρόλο που κάναμε μία σκληρή και πολύ απροσδόκητη ήττα στο Κύπελλο με τον Φάρο, τον τελευταίο ενάμισι μήνα κάναμε σημαντικά βήματα προόδου σαν ομάδα, πετύχαμε σπουδαίες νίκες και παίξαμε καλύτερο μπάσκετ.

Φυσικά υπάρχει και το παιχνίδι Κυπέλλου, που όλοι μας θέλαμε να κερδίσουμε για να παίξουμε στον τελικό και να έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε ένα τρόπαιο. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι, ήδη κερδίσαμε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς και οφείλουμε να φτιάξουμε την αυτοπεποίθηση μας.

Η Βαλένθια είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ομάδα του Eurocup και κατά την άποψή μου το πρώτο φαβορί για να το κατακτήσει. Τους σεβόμαστε, είναι το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θα δούμε τι θα καταφέρουμε.

Είναι σπάνιο να υπάρχει μία ομάδα και ειδικά όταν παίζει στο τόσο ανταγωνιστικό ισπανικό πρωτάθλημα, που να μην έχει χάσει. Για μας αυτό πρέπει να είναι ένα μεγάλο κίνητρο και μία ευκαιρία να παίξεις με μία τέτοια ομάδα. Από την άλλη, μία ήττα δεν θα είναι καταστροφή, γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή του δρόμου. Θα είναι όμως άσχημο να μην είσαι ανταγωνιστικός.

Πρέπει να κοντρολάρουμε την ενέργεια και την επιθετικότητα που θα βγάλουν στο παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες τους είναι σε καλή κατάσταση, έχουν πολύ γεμάτο ρόστερ και ο τρόπος με τον οποίο παίζουν τους δίνει τη δυνατότητα να πετυχαίνουν πολλά εύκολα καλάθια. Για να έχουμε τύχη στο παιχνίδι πρέπει να προσέξουμε πολύ τους αιφνιδιασμούς, τα επιθετικά ριμπάουντ και τα ελεύθερα σουτ κυρίως από το τρίποντο».