Ζοτς και Διαμαντίδης για το 6ο αστέρι (vid)

diamant zots

Για την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τίτλου στην ιστορία του Παναθηναϊκού μίλησαν οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Διαμαντίδης μιλώντας στο εβδομαδιαίο μαγκαζίνο της Ευρωλίγκας.

«Το 2011 ήταν πολύ καλή χρονιά. Δεν αρχίσαμε ως φαβορί για να είμαστε στο Φάιναλ Φορ. Τα ματς με την Μπαρτσελόνα, ήταν πολύ καλά παιχνίδια, πολύ ανταγωνιστικά, με πολύ πάθος και ένταση», δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ενώ για το φάιναλ φορ, είπε: «ξέραμε πως είναι να βρίσκεσαι σε ένα Φάιναλ Φορ, οπότε γνωρίζαμε τι μας περίμενε, πνευματικά, αλλά και αγωνιστικά».

Όσο για το βραβείο του MVP που είχε κερδίσει; «Γι’ αυτό προσπαθείς όλο το χρόνο. Γι’ αυτό προπονείσαι όλες αυτές τις ώρες στο γυμναστήριο. Ο στόχος είναι το Φάιναλ Φορ και αν είσαι καλός παίρνεις το Κύπελλο. Εμείς το πετύχαμε. Φυσικά, αν καταφέρεις να πάρεις και κάποιους ατομικούς τίτλους, τότε είναι πραγματικά καλή χρονιά».

Με τη σειρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε με τη σειρά του: «Ο κόσμος σκεφτόταν πως ήμασταν το φαβορί γιατί στα πλέι οφ νικήσαμε την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα. Έτσι άρχισε να σκέφτεται πως ήταν αδύνατο να χάσει ο Παναθηναϊκός αυτό το Φάιναλ Φορ. Παίξαμε με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ξέραμε πως αν παίζαμε το παιχνίδι μας, η Σιένα δε θα είχε καμία πιθανότητα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στη Σιένα, αλλά αυτή ήταν η αλήθεια. Το ίδιο και ενάντια στη Μακάμπι».

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά σε Διαμαντίδη και Μπατίστ: «Στην ιστορία του μπάσκετ αν κάποιος θέλει να διδάξει τους παίκτες πως παίζεται το pick ‘n’ roll, τότε να δει τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ», ενώ για τα πέντε τρόπαια με τον Παναθηναϊκό, ο Ομπράντοβιτς κατέληξε: «Οι 5 τίτλοι στην Eυρωλίγκα είναι κάτι το ξεχωριστό. Ό,τι κάναμε, οι οπαδοί που είχαμε, έκαναν τον Παναθηναϊκό την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο».