«Κλειδί η υπομονή για τον Παπαγιάννη»

sale AEK HUGE

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στάθηκε στη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες του από το ξεκίνημα του αγώνα, στην άμυνα του Καλάθη πάνω στον Κούπερ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Γιώργο Παπαγιάννη:

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι μπάσκετ. Δύο ομάδες που ήθελαν το παιχνίδι και έδωσαν το καλύτερο για να πάρουν τη νίκη. Έκαναν το παιχνίδι αυτό πολύ σπουδαίο. Ήταν μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Ερχόμαστε από ένα δύσκολο ταξίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Σε εκείνο το παιχνίδι δεν ξεκινήσαμε σωστά. Το κλειδί ήταν ακριβώς το αντίθετο για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι και δεν αφήσαμε την ΑΕΚ να ξεφύγει στο σκορ με εξαίρεση ένα σημείο στο τρίτο δεκάλεπτο» δήλωσε αρχικά ο Σέρβος προπονητής και συνέχισε: 

«Κάναμε πολύ καλή αμυντική δουλειά απέναντι σε παίκτες όπως ο Μαυροκεφαλίδης. Αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση και κερδίσαμε. Επίσης, κλειδί ήταν η άμυνα πάνω στον Κούπερ. Πριν από το παιχνίδι λέγαμε πως ήταν η… μηχανή της ΑΕΚ. Ήταν κλειδί η άμυνα πάνω σε αυτόν και μας βοήθησε πολύ η άμυνα του Καλάθη».

Για τους Καλάθη και Παπαγιάννη: «Η δουλειά του Καλάθη είναι να παίζει με ενέργεια όλο το παιχνίδι. Αυτός είναι που μας ανεβάζει επίπεδο. Όταν χρειαστεί να ξεκουραστεί θα γίνει. Από τον Νικ ξεκινάμε. Το καλό είναι πως το κάνει αυτό κάθε βράδυ σε κάθε αγώνα. Σε αυτό το κομμάτι είναι στο ίδιο επίπεδο. Ο Παπαγιάννης είναι εξελίξιμος και κατανοεί το μπάσκετ. Δουλεύει σκληρά από την αρχή και σιγά σιγά θα αρχίσει να κατανοεί το παιχνίδι. Πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει κάποια πράγματα. Επειδή ξέρω να βελτιώνω πράγματα το κλειδί είναι η υπομονή. Όταν δεν παίζεις μπροστά στους οπαδούς σου αλλά σε αντιπάλους κερδίζεις ψυχολογία. Δουλειά μας είναι να τον κάνουμε κομμάτι της ομάδας. Ξέρω τη διαδικασία και πώς θα γίνει μέλος της ομάδας. Ο Κούζμιτς είχε πρόβλημα πριν από το παιχνίδι με την Φενέρ, ο Ραντούλιτσα είχε πρόβλημα με τα φάουλ και έτσι ο Γιώργος ανταποκρίθηκε».

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Φελντέιν υπογράμμισε: «Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Ξέραμε ότι παίζαμε σε μια δύσκολη έδρα κόντρα στην ΑΕΚ. Μετά την ήττα μας στην Ευρωλίγκα θέλαμε να είμαστε καλύτεροι. Ανεβάσαμε το επίπεδο της άμυνάς μας, βάλαμε κάποια σημαντικά σουτ και κερδίσαμε».