Πρόεδρος της ΕΟΚ ο Φάνης στη διοίκηση Πρωτοδικείου!

fa

Η συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ που συνεχίστηκε μετά από την αρχική διακοπή, εξέλεξε πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου. Απομένει η επικύρωση των πρακτικών της συνεδρίασης. Απείχε η πλευρά Βασιλακόπουλου.

Με ψήφους 9 υπέρ, μίας «λευκής» και με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, ο Φάνης Χριστοδούλου αναδείχτηκε πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που έχει ως καθήκον να δρομολογήσει τη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ. 
Μετά την αρχική διακοπή, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με την συμμετοχή 10 μελών, τα οποία εξέλαβαν την πλευρά της πρώην διοίκησης ως αποχωρήσασα, από την στιγμή με δική της πρωτοβουλία έγινε η πρώτη διακοπή, ενώ στην συνέχεια ήταν αρνητική στο να συνεχιστεί και πρότεινε αναβολή.
Μπροστά στον κίνδυνο, λοιπόν να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος, η παράταξη «Πρώτα το Μπάσκετ» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα με την σύμφωνη γνώμη της αντίστοιχης του Βαγγέλη Λιόλιου, "Δώσε Πάσα", απέστειλε νέα πρόσκληση σε όλα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης, θέλοντας να ακολουθήσει τη νομιμότητα και την διαφάνεια.

Με στόχο να συνεχιστεί η συνεδρίαση, να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία και να προκύψει η σύνθεση του Δ.Σ. της διοίκησης Πρωτοδικείου που έχει ως απώτερο σκοπό να οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές μέχρι τις 31 Μαΐου.

Εν τέλει, ο «Μπέμπης» του ελληνικού μπάσκετ αναδείχτηκε πρόεδρος από τα μέλη τα οποία συμμετείχαν στη συνεδρίαση, πλην της πλευράς Βασιλακόπουλου που είχε προτείνει αναβολή για το μεσημέρι της Τρίτης 6/4, επικαλούμενη δήθεν μπέρδεμα με τις παραιτήσεις, μολονότι στο ξεκίνημα της συνεδρίασης υπήρξε απαρτία. 
Πλέον θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες επικύρωσης των πρακτικών της συνεδρίασης που άρχισε στις 13.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 16.40 το απόγευμα), ώστε να προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης των εκλογών στην ομοσπονδία μπάσκετ.

Το Δ.Σ. της προσωρινής Διοίκησης:

Πρόεδρος: Φάνης Χριστοδούλου

Α’ Αντιπρόεδρος: Βαγγέλης Γαλατσόπουλος

Β’ Αντιπρόεδρος: Νίκος Νικολόπουλος

Γενικός Γραμματέας: Ευθύμης Ρεντζιάς

Ταμίας: Μπάμπης Μαρκάκης

Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ.: Ασημακόπουλος 

Η επανάληψη της ψηφοφορίας έγινε επειδή ο νόμος ορίζει ότι όταν υπάρχει ισοψηφία (9-9 στην πρώτη ψηφοφορία), η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Στην 2η ψηφοφορία δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος πλην του Φάνη Χριστοδούλου. Τα μέλη που έδωσαν το παρών και ψήφισαν ήταν οι: Αλεξόπουλος, Φασούλας, Ρεντζιάς, Χριστοδούλου, Ιωάννου, Μαρκάκης, Νικολόπουλος, Ασημακόπουλος, Καλαϊτζάκης και Μήλας.
Στην δεύτερη ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι: Βασιλακόπουλος, Γολέμης, Τσαγκρώνης, Αγγελόπουλος, Παρίσης, Μπάκουλας, Βακαλόπουλος, Παπανικολάου, Γαλατσόπουλος, Δουβής και Λόρτος (είχε απουσιάσει και από την πρώτη).
Να σημειωθεί ότι η πρώην διοίκηση της ΕΟΚ χρησιμοποίησε τα γραφεία και τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας για την συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη, παρ' ότι από την 1η Απρίλη έχει κηρυχθεί έκπτωτη.
 Οι παρατάξεις  Φασούλα και Λιόλιου της παραχώρησαν τον ρόλο του συντονιστή, αλλά δεν ήταν δυνατόν μην σεβαστούν την εντολή του Πρωτοδικείου και να συναινέσουν σε άνευ λόγου διακοπής της συνεδρίασης, όταν ο θιασώτης της δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος αποφάσισε με το «έτσι θέλω» να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.