«Γήπεδο ζωής», όραμα ζωής (vid)

giannakis niarxos1

Η εκπόνηση ενός φιλόδοξου προγράμματος που παρουσιάστηκε από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και βασίστηκε σε μία ιδέα του Παναγιώτη Γιαννάκη, έχει σαν άξονα το τρίπτυχο Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός.

Να δοθούν ερεθίσματα σε παιδιά ηλικίας 6-18 ετών να ανακαλύψουν μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων πράγματα που θα ήθελαν να κάνουν μετά το σχόλασμα. Μέχρι τις 9 μμ θα μπορούν να ασχολούνται με δραστηριότητες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και να βοηθούνται στη σχολική μελέτη.

Και όλα αυτά σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που με τη δωρεά υποστήριξη του Ιδρύματος θα είναι έτοιμες στη Δυτική Αττική σε δυόμιση χρόνια. Θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενούν 350-400 παιδιά που θα προέρχονται από φτωχές οικογένειες, από τις οποίες θα εργάζονται και οι γονείς.

Από την άνοιξη του 2020 όμως, το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει πιλοτικά από διάφορες περιοχές με πρώτη τη Νίκαια και το «Γήπεδο Ζωής» σκοπεύει να δώσει το στίγμα του σε σχολεία, πλατείες, δημοτικά κέντρα, και άλλους δημόσιους χώρους, διοργανώνοντας δωρεάν δράσεις για παιδιά και νέους.

Η ιδέα γεννήθηκε από το προσωπικό βίωμα του Παναγιώτη Γιαννάκη.

«Είχα την πολύ μεγάλη τύχη, εκεί στην άκρη της Νίκαιας, άνθρωποι που αγαπούσαν τα παιδιά που μεγάλωναν να μας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μπάσκετ. Εδώ είναι ο πρώτος μου δάσκαλος! Ο άνθρωπος που εκεί που έτρεχα στους δρόμους μόνος μου ή με παρέα τα παιδιά της γειτονιάς μου με είδε ψηλόλιγνο, με μάτια που είχαν πάθος για προσπάθεια και μου είπε: “εσύ γιατί δεν έρχεσαι για μπάσκετ;” . Και νομίζω πως αυτό ονειρεύεται και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος. Έναν άνθρωπο που νιώθω πάρα πολύ κοντά μου και όλοι οι Έλληνες πρέπει να τον νιώθουν πολύ κοντά τους, γιατί αγαπά την Ελλάδα, αγαπά τα ελληνόπουλα και θέλει σίγουρα θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά να κάνουν κάτι με μεγάλη επιτυχία».

drakopoulos niarxos

Για το νέο αυτό πρόγραμμα που λειτουργεί με επιτυχία στην Αμερική, μίλησε και ο πρόεδρος του Διεθνούς Κοινωφελούς Ιδρύματος, Ανδρέας Δρακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Ν. Υόρκη. Από τα όσα είπε και μπορείτε να τα ακούσετε στο παρακάτω βίντεο, απομονώνουμε τα λόγια που αναφέρονται στην προσωπικότητα του Παναγιώτη Γιαννάκη και δείχνουν την αναγνώριση της προσφοράς του σε όλους τους τομείς. Κυρίως στεκόμαστε στη φράση, που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αποδείχτηκε πολλές φορές στην αθλητική καριέρα του: «Ο Παναγιώτης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει να μοιράζεται την επιτυχία. Και σαν παίκτης τεράστιο όνομα και σαν προπονητής και συνέχεια τώρα. Ξέρει να μοιράζεται την επιτυχία, κάτι που είναι, δυστυχώς, σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας».

Και συμπλήρωσε ο κ. Δρακόπουλος:

¨Για μένα αυτό δείχνει την επιτυχία του Παναγιώτη και σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας. Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο συνεργάτη για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και να προσφέρουμε στους νέους καλύτερες υποδομές για τα βασικά, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και κυρίως να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα, αλλά και άνθρωποι που ενδιαφέρονται να τους βοηθήσουν στη ζωή. Αυτό το ταξίδι με την ομάδα του πιστεύω να είναι πολύ επιτυχημένο όσον αφορά το αντίκτυπο που θα έχει στην κοινωνία. Το όνομα του προγράμματος γήπεδο ζωής, για μένα σημαίνει κάτι παραπάνω, σημαίνει ένας τρόπος ζωής».