Απόδραση από τη Ρίγα και άλμα πρόκρισης το Περιστέρι

204241

Σε ένα άνετο απόγευμα εξελίχθηκε η εκτός έδρας αναμέτρηση του Περιστερίου απέναντι στην Ρίγα για την 9η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Το σύνολο του Νίκου Παπανικολάου επικράτησε με 71-64, σκορ που δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του ματς, στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν απόλυτα το ματς διατηρώντας παράλληλα προβάδισμα ασφαλείας.

Μπορεί οι Περιστεριώτες να εμφάνισαν κούρας μετά την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα να μην ικανοποίησαν με τα ποσοστά τους σε τρίποντα (6/24, 25%) και ελεύθερες βολές (11/17, 65%), ωστόσο η χαμηλή δυναμικότητα των Λετονών, κάτι που αποδεικνύει και η όγδοη και τελευταία θέση που κατέχουν στον όμιλο, βοήθησε την ελληνική ομάδα να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Γιανίκ Μορέιρα ήταν εξαιρετικός και η κύρια επιθετική «μηχανή» με 19 πόντους, ενώ Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Γουίλιαμ Χάτσερ πρόσθεσαν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Από πλευράς γηπεδούχων ξεχώρισαν οι Λέστερ Μέντφοντ (14π.), Αρτούρς Κούρουκς (13π.) αλλά και ο Γιάνις Μπλούμς (12π.), γνώριμος μας από το πέρασμα από τα ελληνικά γήπεδα με την φανέλα του Παναθηναϊκού.