Απόδραση από τη Νίκαια για το Λαύριο!

175629

Το Λαύριο πήρε σπουδαία νίκη εκτός έδρας στην πρεμιέρα της Basket League, αφού νίκησε τον Ιωνικό Νικαίας, που επέστρεψε στην κατηγορία μετά από 32 χρόνια, με 90-94.

Το κοντό σχήμα το οποίο επέλεξε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Σερέλης, λειτούργησε ευεργετικά για τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και με πρωταγωνιστές τους Μαυροκεφαλίδη και Λόρενς προηγήθηκαν με 15-8 (5’), όμως Άλμαν και Ντέιβις βρήκαν χώρο να σκοράρουν και μείωσαν για την ομάδα του Σερέλη (24-22, 9’).

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις βιαστικές επιλογές των παικτών του Ιωνικού και κατάφεραν να προσπεράσουν στο σκορ (29-34, 15’). Ο Ιωνικός με Χαραλαμπόπουλο και Μπαρτ αντέδρασε και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ.

Η τρίτη περίοδος άνηκε στην επίθεση αφού οι παίκτες των δύο ομάδων επέλεξαν να πάνε σε πιο γρήγορο ρυθμό (50-49, 24’). Οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν κάποιες άμυνες και με πλουραλισμό στην επίθεση (ΜουράτοςΝτεΚόζι) ανέκτησε τα ηνία (53-59, 27’).

Οι Νικαιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όμως οι πόντοι από Άουτλο και Μαστρογιαννόπουλο πρόσφεραν «ανάσα» στους φιλοξενούμενους (67-74, 34’).  Ο Μαυροκεφαλίδης δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα και ουσιαστικά μόνος του έβαλε ξανά τους γηπεδούχους σε θέση να διεκδικούν τη νίκη (73-77, 36’).