Ο Ήφαιστος απλά... ΔΕΝ χάνει στη Λήμνο!

4646138

Ο Ήφαιστος ήταν και πάλι επιβλητικός στην έδρα του και... έστειλε μήνυμα ότι μέσα στη Λήμνο καμία ομάδα δεν πρόκειται να έχει εύκολο έργο! Αυτή τη φορά θύμα του ήταν ο ευρωπαίος Προμηθέας, με την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου να κερδίζει εύκολα με 82-67 και να κάνει το 4/4 εντός έδρας! 

Με τη νίκη αυτή ο Ήφαιστος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και ανέβηκε στο 4-4, την ίδια στιγμή που οι Πατρινοί δεν έδωσαν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, υποχωρώντας στο 5-3, με το πέρας 8 αγωνιστικών στην Basket League.

Τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Γκότσερ 13, Μανωλόπουλος 13, Φρεϊμάνις 12, Μπράζελτον 11), με τους «νησιώτες» να πετυχαίνουν την 4η νίκη τους σε ισάριθμες εντός έδρας υποχρεώσεις! Μόνο ο Λίποβι (17 πόντοι) διασώθηκε από το «ναυάγιο» των φιλοξενούμενων, που υπέστησαν την πρώτη ήττα τους μετά από 4 σερί νίκη και 3η συνολικά στο εν εξελίξει πρωτάθλημα (5-3). 

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι την λήξη του στο οποίο οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 23-18. Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο, ο Ήφαιστος έφτιαξε μομέντουμ και με τους Σταμάτη και Σμιθ να δίνουν λύσεις επιθετικά, η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (32-22, 13′). Σε αυτό το σημείο οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και δεν μπόρεσαν να μείνουν κοντά στο σκορ. Έτσι, ως συνέπεια, ο Ήφαιστος συνέχιζε να ανεβάζει την διαφορά, με αυτή να είναι στο τέλος του ημιχρόνου στο +18 (47-29).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι επιθετικές λύσεις των Μπρέιζελτον και Φρεϊμάνις δεν επέτρεπαν στον Προμηθέα να κατεβάσει την διαφορά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μέιερ. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να μαζέψουν τη διαφορά, με τον Ήφαιστο να διατηρεί το +20, χάρη στον Σμιθ, για το 67-47 της τρίτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 47-29, 67-47, 82-67.