Έκανε το καθήκον του ο Άρης, τραυματίστηκε ο Σλαφτσάκης

image 12

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ελπίδες πρόκρισης, ο Αρης έδειξε διάθεση και έπαιξε καλό μπάσκετ κόντρα στους Ουκρανούς, δείχνοντας έτοιμος για το σημαντικό εντός έδρας ματς με το Περιστέρι. Αποχώρησε τραυματίας ο Διαμαντής Σλαφτσάκης.

Ο Άρης έπαιξε για το γόητρο, το πρεστίζ του και έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Ντνίπρο, την οποία και διέλυσε με  86-61 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του FIBA Europe Cup. Τα χαμόγελα όμως έφυγαν από τα πρόσωπα των ανθρώπων του Άρη λόγω του τραυματισμού του Διαμαντή Σλαφτσάκη ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ στο 31ο λεπτό, με τον πόνο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του. Ο Βαγγέλης Αγγέλου χρησιμοποίησε τον αγώνα ως μία… δυνατή προπόνηση ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με το Περιστέρι και είδε όλους τους παίκτες που έριξε στο παρκέ να αποδίδουν και να δηλώνουν έτοιμοι. Κυρίως οι αναπληρωματικοί, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και… άρπαξαν την ευκαιρία.

Μετά το πρώτο δίλεπτο όπου οι δύο ομάδες τα «έσπασαν», ο Άρης βρήκε ρυθμό στην επίθεση και κατάφερε να ξεφύγει με 13-5 στο 5΄και 30΄΄ και με κορυφαίο τον Λάκι Τζόουνς. Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να έχουν λύσεις στην επίθεση, ενώ αμυντικά μπόρεσαν να περιορίσουν την Ντνίπρο. Έτσι προηγήθηκαν με 20-9 στο όγδοο λεπτό και έκλεισαν την πρώτο περίοδο στο +12 (24-12).

Στην δεύτερη περίοδο ο Άρης συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Βαγγέλης Αγγέλου. Η διαφορά παρέμενε σταθερά άνω των 10 πόντων, φτάνοντας στους 15 (32-17), με την Ντνίπρο να προσπαθεί να πάει το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα λόγω του Φεσένκο. Αλλά αυτό δεν έγινε λόγω της άμυνας του Άρη, αλλά και της επιθετικής λειτουργίας. Χαρακτηριστικό αυτής το γεγονός ότι είχαν σκοράρει και οι έντεκα παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει ο Βαγγέλη Αγγέλου. Η διαφορά άγγιξε τους 19 πόντους (43-24), πριν το 43-26 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο ο Άρης δεν είχε πρόβλημα να φτάσει την διαφορά σε αρκετά υψηλά επίπεδα, άνω των 20 πόντων. Η αρχή έγινε στο 54-30, με την διαφορά στο +24, με τους Ουκρανούς να μην μπορούν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του αγώνα. Οι αλλαγές του Αγγέλου συνέχισαν να σκοράρουν, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 75-52, κάτι που ουσιαστικά έδειχνε και την ευκολία με την οποία ο Άρης θα έφτανε στην νίκη.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, μιας και μετά από 22 δευτερόλεπτα ήρθε η φάση του αγώνα. Ο Σλαφτσάκης σε μία προσπάθεια του να πάρει το ριμπάουντ από τον Φεσένκο, προσγειώθηκαν ανώμαλα στο παρκέ και τραυματίστηκε. Οι αντιδράσεις του έδειχναν αρκετό πόνο και άπαντες «πάγωσαν» στο γήπεδο. Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε όπως σχεδόν όλο το παιχνίδι με τον Άρη να κερδίζει με 86-61.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 43-26, 75-52, 86-61.