«Πάντα ωραίο να παίζεις κόντρα στον Ομπράντοβιτς!»

4620847

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την συνάντηση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε, αλλά και την κατάσταση του Γιάνις Στρέλνιεκς.

 Ο προπονητής των Πειραιωτών σχολίασε αρχικά: «Η Φενέρ είναι μια ομάδα με συνέπεια, πολύ καλ και ποιοτική, με πολύ καλό προπονητή. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη Φενέρ, είναι ένα παιχνίδι για το οποίο ανυπομονούμε και θα παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι πολύ δύσκολο με τους παίκτες που έχει και τους συνδυασμούς που κάνει να είσαι επιτυχημένος μόνο σε 2-3 στοιχεία στο ματς και να πάρεις το αποτέλεσμα που θες. Πρέπει να βγεις και να κάνεις ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι, να είσαι συγκεντρωμένος και τα 40 λεπτά και να έχεις καλη ψυχολογία εκείνη την ημέρα. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δείξουμε την ποιότητά μας, για να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Για την κατάσταση του Στρέλνιεκς τόνισε: «Νομίζω πως είμαι πολύ ξεκάθαρος μαζί σας τις τελευταίες εβδομάδες που σας λέω πως είναι ένα θέμα που εξετάζεται μέρα με την ημέρα. Προφανώς δεν έπαιξε, αλλά τις τελευταίες ημέρες βγάζει μέρος των προπονήσεων. Δείχνει σημαντική βελτίωση. Ελπίζω να τον έχουμε μαζί μας αύριο, ακόμα δεν μπορώ να το εγγυηθώ αυτό. Μας έχει λείψει».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός. σε σχέση  με το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Δεν νομίζω πως έχει να κάνει κάτι αυτό με αύριο. Δεν είναι σχετική η ερώτηση. Αύριο είναι η Φενέρ, πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό. Μέσα από κάθε παιχνίδι μαθαίνεις και προσπαθείς να βελτιωθείς, αλλά δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο τελευταίος αντίπαλος, όσο για το τι μπορείς να κάνεις ως ομάδα για να γίνεις καλύτερη».

Για το ότι αντιμετωπίζει τον Ομπράντοβιτς, με τον οποίο θεωρούνται κορυφαίοι και τους Σλούκα - Γκριν, ανέφερε: «Είναι πάντα ωραία να συναντάς και να αντιμετωπίζεις τον Ζέλικο. Είχαμε την χαρά και την εμπειρία να το κάνουμε αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε συναντήσει ο ένας τον άλλον σε πολλά μέρη, με διαφορετικές ομάδες κι έχουμε δώσει πολύ καλά παιχνίδια. Έχει όλο μου τον σεβασμό, τόσο ως προπονητής, όσο και ως άνθρωπος.

Σίγουρα ο Γκριν και ο Σλούκας είναι πολύ καλοί παίκτες. Είναι μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Σχετικά με τους δικούς μας γκαρντ, έχουμε πολλή δύναμη σε αυτή τη θέση. Είναι πιο νέοι οι δικοί μας παίκτες, είναι σε μια διαδικασία, είμαι χαρούμενος γι' αυτούς και ανυπομονώ να τους δω να μεγαλώνουν και να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο. Θα είμαι χαρούμενος επίσης όταν δω όλη την ομάδα μαζί, να επιστρέψει και ο Στρέλνιεκς, και δεν θα έχουμε απουσίες».