Με «σβηστές» μηχανές ο Παναθηναϊκός

1988387 1

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να φορτσάρει επικράτησε εύκολα του Παγκρατίου με 100-66 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα εκτός έδρας. Καλύτερος ο Τόμας, πολλά πειράματα από τον Πασκουάλ.

Ήταν ολοφάνερο ότι ο Τσάβι Πασκουάλ ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες μέσα στη σεζόν. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε αποφάσισε να αφήσει εκτός αγώνα τους Καλάθη, Λάνγκφορντ και Λάσμε και να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα τους Καλαϊτζάκη και Σακελλαρίου. Άλλωστε δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα για το... ποια ομάδα θα κέρδιζε το ματς. Η διαφορά είναι χαώδης μεταξύ των δύο ομάδων και απλά ο Καταλανός τεχνικός ήθελε να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και ταυτόχρονα να κάνει η ομάδα του μια... καλή προπόνηση.

Το τελικό 100-66 αποτυπώνει την διαφορά μέσα στο παρκέ, αν και θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη εάν και εφόσον η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν τελείως διαφορετική. Παρόλα αυτά στο δεύτερο μισό του αγώνα, οι «πράσινοι» έπαιξαν όσο... χρειάστηκε προκειμένου να διατηρούν την διαφορά σε επίπεδα μεγαλύτερα των 30 πόντων.

Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν εκείνος που είχε την μεγαλύτερη διάθεση και αυτό δεν αποτυπώθηκε μόνο από τους 22 πόντους όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά για την εν γένει παρουσία του στο παρκέ. Μαχητικός αρκετά, δεν άφηνε φάσεις να πάνε... χαμένες και ουσιαστικά ήταν εκείνος που πρωτοστάτησε προκειμένου να εκτοξευθεί ο δείκτης της διαφοράς. Πολύ καλή και η παρουσία του Παπαγιαννη, ενώ θετικές ήταν οι εντυπώσεις που άφησε και ο Καλαϊτζάκης.

Το ματς

Από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ξεκάθαρη η εικόνα της... αγγαρείας που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν, χωρίς να χρειαστεί να πιέσουν, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν ένταση, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν το κάτι παραπάνω, είχαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έμοιαζε κυρίαρχος στην «πράσινη» επίθεση, αν και έκαναν την εμφάνισή τους κάποια προβλήματα στην άμυνα. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο και ένα γρήγορο 10-3 με το οποίο το σκορ έγινε 13-18 για τον Παναθηναϊκό, η πλάστιγγα είχε γείρει προς τη μία πλευρά.

Ο Τσάβι Πασκουάλ άλλαζε συνέχεια σχήματα και πρόσωπα, έχοντας χρησιμοποιήσει και τους 12 παίκτες στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι, αν και θα αγωνίζονται στην Β' Εθνική, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κόντραρε -χωρίς ωστόσο να βάλει δύσκολα- τους «πράσινους» οι οποίοι κρατούσαν χαμηλές ταχύτητες καθ' όλη τη διάρκεια και του β' δεκαλέπτου.

Η διαφορά έγινε «διψήφια» στο 11' (15-25) ενώ έφτασε και στο +15 (23-38) στο 16'. Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στο πρώτο μισό του ματς με 13 πόντους, ενώ τον ακολουθούσαν οι Παπαγιάννης (8π.) και Παπαπέτρου (7π.). Για το Παγκράτι εκείνος που έκλεβε την παράσταση ήταν ο Τζιβελέκας έχοντας σημειώσει 10 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Στη συνέχεια ό,τι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, το έκανε μέσα σε επτά λεπτά. Εν ολίγοις δυνάμωσε στην άμυνα και πραγματοποίησε ένα επιμέρους 17-2 στέλνοντας τον δείκτη του σκορ στο +28 (41-69) στο 27'. Έκτοτε τα υπόλοιπα 13 λεπτά εξελίχθηκαν σε... τυπική διαδικασία με την διαφορά να εκτοξεύεται και στους 36 πόντους (68-94) στο 36'.