«Αναστέλλουμε τις ποινές του Γιαννακόπουλου»

1 5

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε σε καταλανικό μέσο για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και την ανάπτυξη της Euroleague.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ανέφερε στην «Sport» για τις σχέσεις του με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού: «Αυτές τις ημέρες έλεγα στην Ελλάδα πως το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Την προηγούμενη σεζόν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έκανε ανεπίτρεπτα πράγματα, για τα οποία του επιβλήθηκαν οι μεγαλύτερες κυρώσεις. Η σεζόν ολοκληρώθηκε και εκείνος απολογήθηκε δημοσίως, αποδεχόμενος πως έκανε λάθος. Αυτό ανοίγει την πόρτα για να αναστείλουμε τις κυρώσεις, όχι να τις συγχωρήσουμε. Και θα αποβληθεί την ίδια στιγμή, αν κάνει πάλι τα ίδια πράγματα».

Για την οικονομική υγεία του θεσμού υποστήριξε: «Είναι καλύτερη από ποτέ. Έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία, περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε την δυνατότητα να διαθέτουμε περισσότερους πόρους στους συλλόγους μας. Και πάνω από όλα μπορούμε να επενδύουμε περισσότερο στο προϊόν μας. Δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις στο μέλλον και να φτάσουμε στο επίπεδο που αξίζει αυτό».

Για τα «παράθυρα» σχολίασε: «Πέρασε και το τέταρτο παράθυρο και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πρόβλημα της Euroleague. Το πρόβλημα με τα παράθυρα είναι ότι το καλεντάρι είναι λάθος. Οι προπονητές και οι παίκτες το έχουν πει. Αυτό το σύστημα δεν αρέσει στην Ευρώπη, η οποία συνεισφέρει πολύ στο ΝΒΑ κι έχει μια ισχυρή λίγκα, όπως η Euroleague. Και με αυτό το σύστημα βλέπουμε αγνώριστες τις εθνικές ομάδες. Αν αυτό θέλει η FIBA, για μένα είναι λάθος. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε στους οπαδούς το καλύτερο προϊόν. Και αυτό δεν είναι. Δεν ξέρω αν θα το διορθώσουν, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη σεζόν θα δούμε πάλι τα ίδια».