Γεια σου χαρά σου …ΑΕΚ

aek venetsia

Μια νίκη και μια εμφάνιση που έψαχνε καιρό μπροστά στο κοινό της στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε η ΑΕΚ χθες στο ΟΑΚΑ με το 84-64 επί της Βενέτσια. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη εντός έδρας νίκη της, μετά την επικράτηση στην παράταση επί της Ρόζα Ράντομ, αλλά η εικόνα της δεν είχε καμία σχέση με όσα είχαμε δει έως τώρα στην φετινή διοργάνωση, τουλάχιστον εντός έδρας.

Αντίθετα με ό,τι είχε συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια, η ΑΕΚ είχε απ’ την αρχή τον απόλυτο έλεγχο στο ρυθμό, στο σκορ και στην …ουσία της αναμέτρησης.

Τα …σκούρα γυαλιά που φορούσε ο Βάλτερ ΝτεΡαφάλε έκρυβαν την αμηχανία του καθώς έβλεπε τους παίκτες του να μην έχουν απαντήσεις αρχικά απέναντι στον Μαυροειδή, που είχε 10 πόντους και 6 ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο, έπειτα απέναντι στον ανεβασμένο Γκριν, που ευστόχησε σε όσα τρίποντα είχε έως τώρα στην διοργάνωση (4 στα πρώτα τρία δεκάλεπτα) ενώ είχε και 10 ασίστ. Στη συνέχεια ο Ντελρόι Τζέιμς έδειξε πόσο πολύτιμη λύση είναι για την ΑΕΚ παίζοντας πάλι σαν σέντερ, ενώ καλά διαστήματα είχαν και ο Χάρις, ακόμη και Μπάρλοου στην δεύτερη περίοδο…

Η «Ένωση» φοβήθηκε μόνο λίγο, όταν το +15 του 15’ (35-20), έγινε 42-37 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στην Τρίτη περίοδο οι ισορροπίες επανήλθαν όπως τις ήθελε ο Ντράγκαν Σάκοτα και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 22 πόντους στο 30’ (70-48). Εκεί κάπου η …σεμνή τελετή έλαβε τέλος και η ΑΕΚ έφτασε στην Πέμπτη της νίκη σε 9 αγώνες και σε συνδυασμό με τη νίκη της στην Μαδρίτη, άρχισε να αποκτά πλέον μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, αν και ο όμιλός της παραμένει εξαιρετικά περίπλοκος…

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-37, 70-48, 84-64

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ελόνου 4, Τζέιμς 8, Γκριν 19, Χάρις 8, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 10, Άτιτς 2, Λαρεντζάκης 3, Μπάρλοου 6, Μωραϊτης, Μαυροειδής 19, Καββαδάς 5.

ΒΕΝΕΤΣΙΑ (Ντε Ραφάλε):  Χέινς 10, Πέριτς 12, Τζόνσον 12, Γκριν, Τόνατ 2, Όρελικ 8, Μπολπέν 2, Ρες, Μπιλίνγκα 3, Τσερέλα 2, Ουάτ 13.