Η ΤΣΣΚΑ κερδίζει και χωρίς Μίλος, Ντε Κολό

TSKA armani Jackson
Η ΤΣΣΚΑ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες και την Αρμάνι στο Μιλάνο (79-64) και ο Δημήτρης Ιτούδης διαπίστωσε με ικανοποίηση την ικανότητα της ομάδας του να μπορεί να παίζει και χωρίς το καλύτερο δίδυμο της Ευρώπης (Τεόντοσιτς – Ντε Κολό).  Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πέτυχε την δέκατη νίκη της και έδειξε ότι μπορεί να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο και χωρίς τους δύο ηγέτες της.

Από την άλλη, η Αρμάνι χωρίς τον Τζεντίλε, είχε ένα απογοητευτικό ποσοστό στα τρίποντα  (19%) με 4/21.

Ούτε η Φενερμπαχτσέ είχε πρόβλημα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και με κορυφαίο τον Έκπε Ούντο (15 π., 9 ριμπ., 5 ασίστ, 5 κοψίματα, 1 κλέψιμο σε 24 λεπτά συμμετοχής), νίκησε με 87-72 και σκέφτεται τον επόμενο αγώνα της με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε 10 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ σε 25΄.

Χωρίς τον Γιουλ, η Ρεάλ συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την Ζαλγκίρις και επικράτησε τελικά με 96-91, σε ένα πολύ όμορφο αγώνα.

Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο 17χρονος Λούκα Ντόνσιτς, ο οποίος ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, στο πιο κρίσιμο σημείο. Συγκεκριμέναμετέτρεψε το 86-86 σε 93-86,  45΄΄πριν από τη λήξη με δύο τρίποντα. Ο «μικρός»  πέτυχε 17 πόντους με 3/5 τρίποντα, 2/3 δίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπ., 4 ασίστ, 2 κλ,, ένα κόψιμο και κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του αρχηγού, που βραβεύτηκε πριν από το τζάμπολ ως καλύτερος παίκτης του Νοεμβρίου. 

Η 11 αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα (Παρασκευή) με τις συναντήσεις:

Παναθηναϊκός – Γαλατασαράι (7 μ.μ.)

Ολυμπιακός – Ούνιξ Καζάν (9.45 μ.μ.)

Εφές – Μπαρτσελόνα (7 μ.μ.)

Μπασκόνια – Νταρουσάφακα (10 μ.μ.)