Ελκυστικός ο Ολυμπιακός!

span galatasa

Μπορεί στο τελευταίο τουρνουά της Κρήτης να έβγαλε τις αδυναμίες του, αλλά στο «ανοικτό» παιχνίδι με τη Γαλατασαράι έδειξε το καλό του πρόσωπο και έφτασε σε μια εύκολη νίκη με 89-68.

Ενα ματς που αποτέλεσε και την πρόβα τζενεράλε των «ερυθρολευκων» ενόψει του αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου, το οποίο θα είναι και το πρώτο επίσημο της σεζόν. Με εξαίρεση την τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έπαιξε εντυπωσιακό και ελκυστικό μπάσκετ, με κύρια συστατικά την καλή άμυνα, την ευστοχία και το εύκολο καλάθι στο τρανζίσιον.

Οι Αγραβάνης, Παπανικολάου και (κυρίως) ο Μιλουτίνοφ ήταν εκείνοι που έδωσαν το έναυσμα για το ξέσπασμα των Πειραιωτών στο κλειστό της Γλυφάδας όπου διεξήχθη το ματς, με αποτέλεσμα να φτάσει η διαφορά και στο +23 (43-20) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (51-29). Το διάστημα που ο Ολυμπιακός ήταν ο... κυρίαρχος του παιχνιδιού, αφού μετρούσε 17 ριμπάουντ περισσότερα (28 έναντι 11) και μόλις πέντε λάθη.

Αντίθετα, η έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ήταν αντιστρόφως ανάλογη από αυτή του ματς, αφού οι παίκτες του Σφαιρόπουλου σημείωσαν (μόλις) οκτώ πόντους και οι Τούρκοι με ένα επιμέρους 22-8 πλησίασαν και στους επτά πόντους (59-51).

Στην τελευταία περίοδο πήρε σειρά ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ηγήθηκε στο καλύτερο δεκάλεπτο όσον αφορά την παραγωγικότητα της ομάδας του, αφού οι πρωταθλητές σημείωσαν 30 πόντους!

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 51-29, 59-51, 89-68

1