Εγραψε ιστορία ο Παπαγιάννης (vid)

παπαγιαννης ντραφτΠοιος σας είπε ότι δεν υπάρχουν παραμύθια τη σημερινή εποχή. Φυσικά και υπάρχουν! Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποδείχθηκε η «Σταχτοπούτα» του φετινού ντραφτ στο ΝΒΑ, αφού έκανε τη μεγάλη έκπληξη και βρέθηκε στο νούμερο 13 της διαδικασίας, επιλογή από τους Φοίνξ Σανς. Βέβαια, ο 19χρονος σέντερ θα φορέσει τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς ύστερα από την ανταλλαγή που ακολούθησε του ντραφτ!

Η αλήθεια είναι ότι ο Παπαγιάννης ολοένα και κέρδιζε θέσεις μετά τη συμμετοχή του στα training camps του ΝΒΑ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενε ότι μπορούσε να φτάσει τόσο ψηλά. Οι τελευταίες πληροφορίες των έφερναν στον πρώτο γύρο και κοντά στη λοταρία, αλλά τελικά ο σέντερ του Παναθηναϊκού ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά. Έτσι, ξεπέρασε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που είχε επιλεχθεί στο draft του 2013 στην 15η θέση και έγινε το υψηλότερο pick Έλληνα παίκτη στο draft.

Ο «PapaG» όπως άρχισαν να τον αποκαλούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού πανηγύρισε μαζί με την οικογένειά του και τον ατζέντη του, Μάριο Ολύμπιο, στις εξέδρες του «Barclays Center» ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την συμμετοχή του στο φετινό ντραφτ. Στους Σακραμέντο Κινγκς θα βρει συμπαίκτη τον Κώστα Κουφό, ενώ ο ανταγωνισμός σε αυτή τη θέση θα είναι μεγάλος από τη στιγμή που υπάρχουν επίσης οι Ντεμάρκους Κάζενς και Ουίλι Κόλεϊ - Στέιν.

Όσον αφορά την ανταλλαγή, οι Κινγκς επέλεγαν αρχικά στο Νο. 8 του ντραφτ (Μαρκίζ Κρις), όμως αντάλλαξαν τη θέση τους με τους Φοίνιξ Σανς για το Νο. 13 του φετινού draft, το Νο. 28 της ίδιας διαδικασίας, τα δικαιώματα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς της Φενέρμπαχτσε και ένα μελλοντικό draft pick δεύτερου γύρου.