Βήμα τίτλου για Μπάμπεργκ

zisis bamberg

Ο Νίκος Ζήσης ήταν αυτός που έστειλε την αναμέτρηση της Μπάμπεργκ με την Ουλμ στην παράταση, η ομάδα του άλωσε την έδρα της Ουλμ, επικρατώντας με 90-92, πέτυχε το 2-0 στη σειρά των τελικών του γερμανικού πρωταθλήματος και «αγκάλιασε» τον τίτλο.

Με τρίποντο του Έλληνα γκαρντ η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι ισοφάρισε σε 82-82 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η Μπάμπεργκ επικράτησε και πλέον απέχει ένα βήμα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι σε όλη της τη διάρκεια όμως οι πρωταθλητές στάθηκαν πιο ψύχραιμοι στη λήξη και κατέκτησαν τη νίκη. Ο Μπαμπ ισοφάρισε σε 90-90, όμως ο Ουοναμέικερ 11" πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 90-92. Στην τελευταία επίθεση της Ουλμ ο Μπάτλερ δε βρήκε στόχο και η Μπάμπεργκ έκανε το 2-0.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Μπράντ Ουοναμέικερ ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε καθώς σημείωσε 23 πόντους, μοίρασε 9 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ. Σημαντική η συμβολή του Νίκου Ζήση που είχε 15 πόντους, 8 ασίστ και 2 ριμπάουντ. Για την Ουλμ, ξεχώρισε ο Γκούντερ που είχε 20 πόντους και 8 ασίστ.