Προς συνδιοργάνωση το Παγκόσμιο του 2023

fiba7

Η εκτελεστική επιτροπή της FIBA συνεδρίασε και έδωσε το πράσινο φως ώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 να πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από μια χώρες, έχοντας ως πρότυπο το Ευρωμπάσκετ που έγινε το 2015.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 αναμένεται να ακολουθήσει το μοντέλο της συνδιοργάνωσης, όπως είχε συμβεί στο Ευρωμπάσκετ του 2015, σύμφωνα με όσα προέκυψαν μετά από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIBA.
Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε πως υπάρχουν πολλές αιτήσεις από διαφορετικές χώρες που σκέφτονται να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και κάπως έτσι κατέληξε στο να προχωρήσει με στόχο να πραγματοποιηθεί η συνδιοργάνωση σε περισσότερες από μία χώρες, για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Το περσινό Ευρωμπάσκετ συνδιοργανώθηκε από τέσσερις χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Λετονία) και η ομοσπονδία πιστεύει πως κάτι παρόμοιο μπορεί να λάβει χώρα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μέσα στον Ιούνιο πάρθηκε η απόφαση η FIBA να αποστείλει στις ομοσπονδίες «ειδοποιητήρια» ώστε οι ομοσπονδίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να καταθέσουν φάκελο μέχρι τις 31/8.

Στη συνέχεια η παγκόσμια ομοσπονδία θα ακολουθήσει τη σχετική διαδικασία μέσω της οποίας θα καταλήξει, στο τέλος του 2017 με την ανακοίνωση της διοργανώτριας χώρας ή την συνδιοργάνωση από περισσότερες χώρες.