Πρωταθλήτρια η ΤΣΣΚΑ

cska moscow

Η ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με το Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της πρόσθεσε ακόμη μια επιτυχία. Η «ρωσική αρκούδα» νίκησε με 81-74 εκτός έδρας την Ούνικς και πρόσθεσε ακόμη ένα τρόπαιο της VTB League στην τροπαιοθήκη της.

Αυτή ήταν η πέμπτη σερί κατάκτηση της VTB για την ΤΣΣΚΑ και ταυτόχρονα η δεύτερη συνεχόμενη με το Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της. Έχοντας κατακτήσει την Ευρωλίγκα, η ομάδα του Ιτούδη επικρατώντας της Ούνικς με 81-74 εκτός έδρας και πετυχαίνοντας το 3-1 στη σειρά των τελικών κατάφερε να πάρει και το πρωτάθλημα.

Η φιλοξενούμενη ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο από την έναρξη της αναμέτρησης, καθώς βρέθηκαν να προηγούνται με 26-42 με τη λήξη του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν και με τρία τρίποντα που σημείωσε ο Μιλάκνις και ένα από τον Πονκρασόφ μείωσαν σε 72-75 ένα λεπτό πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ παρέμειναν ψύχραιμοι και με ηγέτη τον Ντε Κολό, έφυγαν με τη νίκη που τούς έδωσε την κούπα.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς σημείωσε 11 πόντους για τους νικητές, ενώ 10 πρόσθεσε ο Κάιλ Χάινς. Ο Ντε Κολό αν και αρκετά άστοχος (3/16), ήταν αυτός που έβαλε το καθοριστικό καλάθι για το 72-77 και τις κρίσιμες βολές, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 16 πόντους.

Από πλευράς των ηττημένων, καταπληκτικός ήταν ο Μιλάκνις που σημείωσε 23 πόντους με 7/11 τρίποντα, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα μένοντας άποντος, αλλά έχοντας 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, σε 21 λεπτά συμμετοχής.