«Βλέπει» Γιάνκοβιτς η ΑΕΚ!

βλάντο

Από τη στιγμή που ακόμα παραμένει ανοικτό το θέμα παραμονής του Βλάντο Γιάνκοβιτς στον Παναθηναϊκό, τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο όσον αφορά το μέλλον του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», ο παίκτης θα συζητήσει πρώτα με τους «πράσινους», ενώ στην ΑΕΚ παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις και είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο μπάσιμο για την απόκτησή του. Πρόκειται για έναν παίκτη που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του Γιούρι Ζντοβτς, με αφοσίωση στα αμυντικά του καθήκοντα, εξαιρετικό σκόρερ εάν και εφόσον χρειαστεί, ενώ θα μεγαλώσει και τον ελληνικό κορμό που θέλει να φτιάξει ο Μάκης Αγγελόπουλος στην ομάδα.

Aλλωστε το ενδιαφέρον για τον διεθνή φόργουορντ δεν είναι κάτι το... καινούργιο, αφού εδώ και καιρό έχει μπει στο «κιτρινόμαυρο ραντάρ». Το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τις συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Αν και εφόσον δεν ευδοκιμήσουν, θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει η κίνηση προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό της ΑΕΚ. Το μεγάλο εμπόδιο έχει να κάνει με την απουσία της ομάδας από την Ευρωλίγκα, κάτι που αναμένεται να μετρήσει πολύ στην απόφαση του 26χρονου φόργουορντ στην περίπτωση που αποχωρήσει -τελικά- από τους «πράσινους».

Σε περίπτωση όπου παραμείνει και ο Μαλίκ Χέρστον (σ.σ. άλλωστε έχει συμβόλαιο), η Ενωση θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη θέση του σμολ φόργουορντ. Και φυσικά το ενδιαφέρον για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του Κώστα Βασιλειάδη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, αφού ο Σλοβένος τεχνικός δεν έχει καταλήξει ακόμα για τον 32χρονο γκαρντ/φόργουορντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει και έχει πάρει τις καλύτερες συστάσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες θα δρομολογήσει τις οριστικές εξελίξεις.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και από σήμερα αναμένεται να πιάσει δουλειά, όντας σε ανοικτή γραμμή με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Το όνομα του Μάικ Μπράμου μπορεί να ακούστηκε, αλλά θεωρείται δύσκολο να προχωρήσει... Πόσω μάλλον αν αποκτηθεί τελικά -όσο δύσκολη και αν είναι η περίπτωσή του- ο Γιάνκοβιτς. Φυσικά, άμεση προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση πλέι μέικερ, με το όνομα του Ερλ Κάλογουεϊ να βρίσκεται πρώτο στη λίστα του Ζντοβτς και αυτό του Ομαρ Κουκ να ακολουθεί.

Από εκεί και πέρα, για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ (εκτός του Βασιλειάδη) ο Σλοβένος προπονητής κοιτάζει έντονα τον συμπατριώτη του Κλεμέν Πρέπελιτς, ο οποίος είναι εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων. Οσον αφορά τις ανανεώσεις, μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα απολύτως. Ο Ζντοβτς επιθυμεί να κρατήσει τον Καλαμπόκη για 12ο παίκτη, ο Μιλόσεβιτς δύσκολα θα αποχωρήσει, αφού κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά που του ζητάει ο Σλοβένος προπονητής, ενώ παραμένει ανοικτό το θέμα του Δημήτρη Μαυροειδή. Σε περίπτωση όπου αποχωρήσει ο Ελληνας σέντερ, εκείνος που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των «κιτρινόμαυρων» δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Μπόγρη...