Λάσο: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»

download

Ο Πάμπλο Λάσο χαρακτήρισε σκληρή ομάδα τον Ολυμπιακό και τόνισε πως στα κρίσιμα ο Βασίλης Σπανούλης κάνει αισθητή την παρουσία του, ενόψει του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (26/03, 21:45).

Αναλυτικά, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, μιλώντας στα ισπανικά Μέσα, δήλωσε:

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τις απουσίες: «Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Ελπίζω να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό μας πρόσωπο, γιατί έτσι μόνο θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η πρόκριση. Έχουμε μπροστά μας τρεις τελικούς και την Παρασκευή είναι ο πρώτος. Ο Αγιόν και ο Ματσιούλις προπονήθηκαν κανονικά αλλά επιφυλακτικά, γιατί χρειάζεται προσοχή. Κάποια προβλήματα έχουν Ρούντι και Ρέγες, αλλά η μόνη βέβαια απουσία είναι αυτή του Ερνανγκόμεθ που έχει έναν τραυματισμό στο γόνατο».

Για αν ο Ολυμπιακός είναι ασταθής: «Δεν ξέρω αν είναι απρόβλεπτος ο Ολυμπιακός, αλλά σίγουρα είμαστε σε έναν απρόβλεπτο όμιλο. Φτάνουμε στο τέλος του Top 16 και όλα είναι πολύ ανοιχτά ακόμη, με πολλές ομάδες να έχουν πιθανότητες πρόκρισης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αφοσιωθούμε στους εαυτούς μας. Είμαστε στο πιο δυνατό γκρουπ που υπήρξε ποτέ στο Top 16».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Σπανούλης πάντα… εμφανίζεται. Το να τον σταματήσουμε δεν είναι δουλειά ενός παίκτη, αλλά όλης της ομάδας. Δεν θα ήθελα να σκοράρει και να χάσουμε από εκείνον. Επιπλέον ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και δεν εξαρτάται από έναν μόνο παίκτη».

Για το πού θα κριθεί το ματς της Παρασκευής και για το ΣΕΦ: «Όταν αντιμετωπίζεις μια σπουδαία ομάδα είναι δύσκολο να ξέρεις τι μπορεί να κρίνει έναν αγώνα. Αυτό που είναι σταθερά πολύ σημαντικό είναι η άμυνα, ο έλεγχος του ρυθμού και ο περιορισμός παικτών-κλειδιά όπως ο Σπανούλης. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός αμυντικά και θα πρέπει να επιβάλουμε το ρυθμό μας και ταυτόχρονα να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα. Δεν έχω νικήσει ποτέ εκεί, όπως έχει συμβεί και με άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, έχει παίξει σε πολλά Final Four τα τελευταία χρόνια και πρόκειται για έναν αντίπαλο που δεν θέλει κανένας. Ποτέ δεν είναι στα φαβορί, αλλά πάντα είναι εκεί».