• NBA
  • Posted

Οι Σέλτικς είναι εδώ

Μεγάλη νίκη στην έδρα του Σικάγο πανηγύρισε η Βοστώνη με 101-95, χάρη σε έναν εκπληκτικό Ραζόν Ρόντο που για λίγο δεν πέτυχε triple double. Ματσάρα στο Τορόντο με τρεις παρατάσεις και θριαμβευτές τους Τζαζ (140-133) επί των Ράπτορς. Δύσκολα Οκλαχόμα και Μαϊάμι, κατρακυλάει το Ντάλας που υπέστη τρίτη διαδοχική ήττα.

Οι Σέλτικς θεωρητικά αποδυναμώθηκαν το καλοκαίρι κάτι που φάνηκε να επιβεβαιώνεται από το «μουδιασμένο» ξεκίνημα που πραγματοποίησαν στη σεζόν. Όλα αυτά μέχρι την αναμέτρηση με τους Μπουλς στο United Center. Οι παίκτες του Ντοκ Ρίβερς έδειξαν εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο κι έφτασαν πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ στην επικράτηση.

Ο Ρόντο ήταν σε εκπληκτικό βράδυ και απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης της επόμενης μέρας της ομάδας της Μασαχουσέτης. Έφτασε μία ανάσα από το triple double σημειώνοντας είκοσι πόντους, μοιράζοντας δέκα ασίστ και μαζεύοντας εννιά ριμπάουντ.

Για τους Μπουλς ο Λουόλ Ντενγκ ξεχώρισε με 26 πόντους.

Στο Τορόντο, οι Ράπτορς υποδέχτηκαν τη Γιούτα στο συγκλονιστικότερο έως τώρα παιχνίδι της σεζόν. Μετά από τρεις παρατάσεις και μπόλικες ανατροπές οι Τζαζ πανηγύρισαν την πρώτη τους φετινή επιτυχία. Ο Πολ Μίλσαπ ηγήθηκε των Μορμόνων με 34 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Ντεμάρ Ντε Ρόζαν των «Πτερόσαυρων» με 37. Εξαιρετικός και ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν με είκοσι πόντους και 17 ασίστ.

Χωρίς νίκη άφησε το Ντιτρόιτ η Οκλαχόμα επικρατώντας στο Palace of Auburn Hills των γηπεδούχων Πίστονς με 92-90. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ τελείωσε το ματς με 33 πόντους, ενώ 26 πρόσθεσε ο Κέβιν Ντουράντ. Για τους γηπεδούχους ο Ρόντνεϊ Στάκι μετά από καιρό έκανε καλό παιχνίδι σταματώντας στους 19 πόντους.

Από την έδρα του Χιούστον πέρασαν οι πρωταθλητές Μαϊάμι Χιτ διά χειρός ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο «Βασιλιάς» δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του και πέτυχε 38 πόντους.

Τρίτη διαδοχική ήττα για το Ντάλας αυτή τη φορά εντός έδρας από τη Μινεσότα με 90-82.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Νίκολα Πέκοβιτς (20 π.) κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του Αντρέι Κιριλένκο με 16 πόντους και έντεκα ριμπάουντ. Οι Μάβερικς τα περίμεναν όλα από τον Ντάρεν Κόλισον (21 π.), αλλά όσο λείπει ο Ντιρκ Νοβίτσκι τόσο δείχνουν ότι δεν έχουν τις λύσεις που απαιτούνται για να καλυφθεί χωρίς μεγάλες απώλειες το κενό του Γερμανού σούπερ σταρ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης (13/11):

Τορόντο – Γιούτα 133-140 (3η παρ.) (Ντε Ρόζαν 37 – Μίλσαπ 34)

Φιλαδέλφεια – Μιλγουόκι 96-105 (Χόλιντεϊ 25 – Τζένινγκς 33)

Ντιτρόιτ – Οκλαχόμα 90-92 (Στάκι 19 – Ουέστμπρουκ 33)

Σικάγο – Βοστώνη 95-101 (Ντενγκ 26 – Ρόντο 20)

Χιούστον – Μαϊάμι 110-113 (Πάρσονς 25 -  Τζέιμς 38)

Ντάλας – Μινεσότα 82-90 (Κόλισον 21 – Πέκοβιτς 20)

Φοίνιξ – Ντένβερ 110-100 (Ντράγκιτς 21 – Ιγκουοντάλα 18, Κουφός 4 π., 3 ρ.)