• NBA
  • Posted

«Εσπασε το ρόδι» το Ντένβερ

Με τον Κώστα Κουφό να πραγματοποιεί μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση το Ντένβερ νίκησε –για πρώτη φορά φέτος- εντός έδρας το Ντιτρόιτ με 109-97. Δύσκολη νίκη για το Σικάγο επί του Ορλάντο (99-93), «προπόνηση» η Οκλαχόμα απέναντι στο Πόρτλαντ (108-88).

Μόνο τυχαία δεν αποφάσισε να δώσει ο Τζορτζ Καρλ στον Κουφό μία θέση στη βασική πεντάδα των Νάγκετς. Ο ομογενής σέντερ πάντως όχι μόνο αρπάζει την ευκαιρία του, αλλά αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι στον προπονητή του, ότι έπραξε ορθότατα που τον εμπιστεύτηκε.

Στην αναμέτρηση με τους Πίστονς, ο 23χρονος άσος βρέθηκε στο παρκέ για 29 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν απολαυστικός σημειώνοντας 14 πόντους (7/13 διπ.), μαζεύοντας πέντε ριμπάουντ και φιλοδωρώντας με τρία κοψίματα τους αντιπάλους του. Το ευχάριστο για τον Κουφό είναι ότι πλέον μοιράζεται μόνο με τον Τζαβέιλ Μακ Γκι τη θέση του σέντερ, μιας και ο Ρώσος Τιμοφέι Μοζγκόφ βρίσκεται εκτός του ροτέισον.

Πρώτος σκόρερ των νικητών αναδείχθηκε ο Αντρέ Ιγκουοντάλα με 17 πόντους, ενώ για τα «πιστόνια» έλαμψε ο Γκρεγκ Μονρό ο οποίος πέτυχε double double με 27 πόντους και δέκα ριμπάουντ.

Στο Σικάγο οι Μπουλς τα βρήκαν «σκούρα» κόντρα στους Μάτζικ. Η λύση όμως ήρθε από το δίδυμο των Λουόλ Ντενγκ και Γιοακίμ Νοά. Ο πρώτος ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 23 πόντους, ενώ ο Γάλλος σέντερ πρόσθεσε είκοσι πόντους «κατεβάζοντας» παράλληλα και εννιά ριμπάουντ.

Το Ορλάντο τα περίμενε όλα στην επίθεση από τον Ααρόν Αφλάλο (28 π.), ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Νίκολα Βούτσεβιτς με 16 πόντους και δέκα ριμπάουντ.

Τέλος στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της ημέρας η περσινή φιναλίστ του πρωταθλήματος Οκλαχόμα έκαμψε εύκολα και απλά την αντίσταση του Τορόντο με 108-88.

Το συγκρότημα του Σκοτ Μπρουκς πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν κινδύνευσε σε καμία στιγμή, έχοντας ως μεγάλο όπλο τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ με 19 πόντους, ενώ για τους Ράπτορς ο Λιθουανός Γιόνας Βαλαντσιούνας ξεχώρισε με 18.