• NBA
  • Posted

Ο Μίτσελ νικητής στα καρφώματα (vid)

2018 dunks donovanΚανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ, την επικών διαστάσεων μάχη του “Air” Michael με το Dominique Wilkins το 1988, καθώς επίσης την προπέρσινη (2016) τιτανομαχία του Zach Lavine με τον Aaron Gordon. Οπότε, αυτός ο ιδιόρρυθμος διαγωνισμός, έχει μια «πρωτόγονη» μαγεία που τον ακολουθεί. 

Στο φετινό διαγωνισμό καρφωμάτων διαγωνίστηκαν τέσσερις από τους κορυφαίους dunkers της λίγκας, καθώς και κάποιοι επίδοξοι συνεχιστές αυτής της «κληρονομιάς».

Δύο rookies λοιπόν, ο εκρηκτικός shooting guard της Utah, Donovan Mitchell και ο αθλητικότατος point guard του Dallas, Dennis Smith Jr. ,  μονομάχησα με τους Larry Nance Jr. (Power Forward, πλέον συμπαίχτης του Lebron James στο Cleveland ,έπειτα από την πρόσφατη ανταλλαγή με τους Lakers την ημέρα του trade deadline) και τον εξαιρετικό φέτος, -μακριά από την επικάλυψη του πληθωρικότατου Westbrook- star της Indiana, Victor Oladipo (Shooting guard/Point guard).   

Στον πρώτο γύρο, ξεκίνησε τις προσπάθειες του ο Mitchel (48) οποίος χρησιμοποίησε δεύτερη μπασκέτα στο κάρφωμα του, πετώντας τη μπάλα στο ταμπλό της μίας και κάνοντας το follow κάρφωμα στην άλλη.

Δεύτερος στη σειρά συνέχισε ο άτυχος Oladipo (0) κάνοντας τρεις άκυρες προσπάθειες (αστόχησε και στα τρία ανάποδα καρφωματα που δοκίμασε να κάνει).

Ακολούθησε ο Dennis Smith Jr. (39) που σκόραρε με τη δεύτερη προσπάθεια του και τελευταίος διαγωνίστηκε ο Larry Nance Jr. (44) ο οποίος αναπαρήγαγε το κάρφωμα του πατέρα του, Larry Nance, που είχε κάνει το 1984, κερδίζοντας το διαγωνισμό. Ο παίχτης των Cavs φόρεσε μάλιστα τη φανέλα του πατέρα του από την εποχή που έπαιζε στους Suns.

Ο Oladipo στη συνεχεία επανεμφανίστηκε με μάσκα κάνοντας ένα ωραίο tomahawk  που κατέληξε σε windmill και πήρε το χειροκρότημα.  Ο Dennis Smith (50) πήρε το απόλυτο των βαθμών με 10άρια και από τους 5 κριτές με ένα εκπληκτικό κάρφωμα, ενώ ακολούθησε η δεύτερη προσπάθεια και του Larry Nance Jr (49) που έκανε ένα πολύ δυναμικό κάρφωμα που θύμισε Vince Carter. O Donovan Mitchel (50) ξαναπήρε τη σκυτάλη με ένα εκπληκτικό κάρφωμα.  Έπειτα από πάσα στη γωνία του ταμπλό, πέρασε πάνω από τρεις θεατές.

Στον τελικό,  πέρασαν οι Larry Nance Jr. Και Mitchell , όπου ο πρώτος ξεκίνησε με ένα tomahawk από πάσα του πατέρα του και βαθμολογήθηκε με 46. Ο δαιμόνιος μικρός όμως έκανε επίσης ένα tomahawk που βαθμολογήθηκε με 50 και πέρασε μπροστά. Ο Larry (50) με διπλό ακούμπημα της μπάλας στο ταμπλό τρέλανε το Staples.  Τελικά όμως ο Mitchell (48) συνέχισε το tribute στον Vince Carter και κέρδισε τους κριτές και το διαγωνισμό καρφωμάτων. Έτσι, ο shooting guard των Jazz είναι ο κορυφαίος dunker του κόσμου για το 2018.