• NBA
  • Posted

Ο Μπούκερ νικητής στα τρίποντα (vid)

DevinBooker

Ο διαγωνισμός τρίποντων προσέλκυσε για μια ακόμα φορά, μερικούς από τους καλύτερους σουτέρ της λίγκας και του κόσμου. Συμμετείχαν οι : Eric Gordon (SG, Rockets), Klay Thompson (SG, Warriors), Bradley Beal (SG, Wizards), Paul George (SF, Thunder), Kyle Lowry (PG, Raptors), Devin Booker (SG, Suns), Wayne Ellington (SG, Heat), Tobias Harris (PF/SF, Clippers).

Ο περσινός νικητής του διαγωνισμού, Eric Gordon από τους Houston Rockets και ο νικητής του 2016 Klay Thompson, από τους Golden State Warriors παρουσίασαν τις ικανότητές τους σε ένα ακόμα διαγωνισμό τρίποντων, στο Staples Center στο Los Angeles. Ο Thompson είναι ένας από τους τέσσερις 2018 NBA All-Stars στο διαγωνισμό, μαζί με τον Bradley Beal των Washington Wizards, τον Paul George των Oklahoma City Thunder και τον Kyle Lowry των Toronto Raptors. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες που συμπλήρωσαν την οχτάδα των εξαιρετικών σουτέρ ήταν οι: Devin Booker των Phoenix Suns, Wayne Ellington των Miami Heat και ο Tobias Harris των LA Clippers.

Στον πρώτο γύρο ξεκίνησε ο Harris (18), συνέχισε ο Ellington (17), ακολούθησε ο απογοητευτικός Paul George (9) και την τετράδα έκλεισε ο 21χρονος superstar των Suns, Devin Booker (19). Τη δεύτερη τετράδα άνοιξε ο point guard του Toronto, Kyle Lowry (11). Ακολούθησε ο guard των Wizards Bradley Beal (15), ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε ο ένας εκ των “splash brothers” του Oakland, Klay Thomson (19) , επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν στον επόμενο γύρο. Την 8άδα έκλεισε ο περσινός νικητής του διαγωνισμoύ, Eric Gordon (12) των Rockets, που κινήθηκε σε ρηχά νερά για τα δικά του δεδομένα, χάνοντας τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Στο δεύτερο και τελικό γύρο, όπου πέρασαν οι τρεις παιχτες με τους περισσότερους πόντους στον πρώτο γύρο, ξεκίνησε ο Harris (17), συνέχισε ο φανταστικός Devin Booker (28) και έκλεισε o Klay Thomson (25), που έφτασε κοντά αλλά δεν κατάφερε να περάσει το 28άρι του 21χρονου ηγέτη των Suns, οποίος έγινε ο νέος καλύτερος σουτέρ τριών πόντων για το 2018.