• FIBA
  • Posted

Λύγισε στην παράταση

aris besiktas mourtos

Το πάλεψε ο Άρης, έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε για να το κερδίσει, βγάζοντας εκτός ρυθμού την Μπεσίκτας, αλλά λύγισε στην παράταση (65-72).

Οι «κίτρινοι» παρά τα συσσωρευμένα προβλήματά τους, είχαν την ευκαιρία να πετύχουν την πέμπτη νίκη στη διοργάνωση της FIBA και να νιώθουν πιο άνετα στους επόμενους δύο τελευταίους αγώνες του ομίλου. Τώρα οι ελπίδες τους για να περάσουν ως τέταρτοι στην επόμενη φάση, δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα. Όπως και να ‘χει, βασική προϋπόθεση είναι να κερδίσει οπωσδήποτε τα δύο παιχνίδια με Αβελίνο (εκτός) και Οστάνδη (εντός) και να περιμένει να ευνοηθεί από τις ισοβαθμίες.

Με τις απουσίες των Αθηναίου, Πουλιανίτη να περιορίζουν τις επιλογές, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, έδειξε μαχητικότητα, σκληράδα και με όπλο την άμυνά της, αποδιοργάνωσε την Μπεσίκτας, κατεβάζοντας αισθητά την παραγωγικότητά της.

Ο Άρης είχε καλά διαστήματα, δεν επέτρεψε στην Τούρκικη ομάδα να ξεφύγει στο σκορ και έδειξε σωστή αντίδραση, όταν οι φιλοξενούμενοι στην αρχή του τελευταίου δεκάλεπτου οι φιλοξενούμενοι πήραν την μεγαλύτερη διαφορά (42-49).

Ο Φλιώνης εκτός από την σπουδαία άμυνά του και την εξουδετέρωση του Άνταμς, καθοριστικά καλάθια στο τέλος της κανονικής περιόδου, όπως και ο Μπελ. Πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Μάρας, Τσαϊρέλης, Μούρτος, Μποχωρίδης.

Στα 13΄’΄πριν από το τέλος ο Μποχωρίδης ευστόχησε σε μία βολή (59-59), ο Τσαϊρέλης έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Άνταμς και ενώ απέμεναν 5 δευτερόλεπτα και οι κίτρινοι» είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στα εναπομείναντα 5 δευτερόλεπτα, ο Προυιτ έκανε λάθος μακρινή πάσα στον Τσαιρέλη.

Στην παράταση, τα δύο τρίποντα του Κλαρκ και του Στρόμπερι, έκαμψαν την προσπάθεια του Άρη, που κέρδισε τα ριμπάουντ (54 έναντι 42), αλλά υπέπεσε σε 21 λάθη, ενώ είχε χαμηλό ποσοστό στα δίποντα (12/46). Στα τρίποντα είχε 9/22.΄Όχι πως η Μπεσίκτας είχε καλύτερα ποσοστά (9/31 δίποντα, 925 τρίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 29-28, 42-46, 59-59 (κ.α), 65-72

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Μάρας 14 (2), Μποχωρίδης 12 (1), Φλιώνης 8 (1), Τσαϊρέλης 1, Χρηστιδης, Μούρτος 6, Προύιτ 4 (1), Ντουβιέ 2 (11 ριμπάουντ), Μπελ 18 (4). Καλαϊτζάκης.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σαρίτσα): Μπόατραϊτ 5 (1), Κλαρκ 13 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Γκεγίκ 3, Άνταμς 3, Σανλί 4, Στρόμπερι 15 (3), Σιπάχι 7 (1), Ντίμπλερ 6 (1), Παλάσιος 4, Ουίμς 12