Τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η αναμέτρηση μεταξύ του Μιλάνο και της Τσεντεβίτα (21.45) ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Πέμπτης (22/11) για την έβδομη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Αμφίβολος ο Γιάννης Μπουρούσης λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο.

Στην Ιταλία η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο θα φιλοξενήσει τους Κροάτες οι οποίοι δεν θα έχουν στον πάγκο τους τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, καθώς ο πολύπειρος τεχνικός παραιτήθηκε ξαφνικά.

Η Τσεντεβίτα προέρχεται από δύο διαδοχικές νίκες –τις πρώτες στην ιστορία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση- και έχει πιάσει την Αρμάνι στη βαθμολογία. Αντίθετα ο σύλλογος από τη γειτονική χώρα έχει υποστεί τέσσερις σερί ήττες και αν φύγει ξανά με σκυμμένο το κεφάλι, εκτός του ότι θα είναι μία ανάσα από τον αποκλεισμό, λογικά θα υπάρξει και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Για τον πρώτο όμιλο που συμμετέχει ο Παναθηναϊκός η Φενέρ υποδέχεται την Ολίμπια. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης θέλει αποκλειστικά τη νίκη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα κινδυνεύει άμεσα με πρόωρο αποκλεισμό. Οι Τούρκοι είναι το φαβορί και θα πρέπει να το αποδείξουν στο γήπεδο απέναντι στο συγκρότημα του Σάσο Φιλιπόφσκι.

Δύο αγώνες διεξάγονται για το δεύτερο γκρουπ. Η Σαλόν φιλοξενεί την Άλμπα Βερολίνου (21.00) σε ματς που μοιάζει με μισή πρόκριση. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με δύο νίκες και τέσσερις ήττες και όποια πάρει το ροζ φύλλο θα γίνει αμέσως φαβορί για να περάσει στο TOP 16. Στο άλλο παιχνίδι, η Μάλαγα των πέντε διαδοχικών επιτυχιών υποδέχεται την Πρόκομ (21.45) και δεν αναμένεται να δυσκολευτεί, μιας και η ποιοτική διαφορά των δύο αντιπάλων μοιάζει και είναι χαώδης. Παράλληλα οι Ανδαλουσιανοί έχουν ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, μετά το «διπλό» της προηγούμενης αγωνιστικής στο γήπεδο της Μακάμπι.

Τέλος για τον τέταρτο όμιλο τα φαβορί του γκρουπ, η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα αναμένεται να έχουν εύκολο έργο. Οι πρωταθλητές Ρωσίας στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής θα υποδεχτούν την Παρτιζάν (18.00), ενώ στις 21.45 στο Παλάου Μπλαουγκράνα της Βαρκελώνης, η Μπαρτσελόνα θα κοντραριστεί με τη Λιέτουβος Ρίτας.