Αποθέωσε Σπανούλη ο Σκαριόλο

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την αξία του Βασίλη Σπανούλη αλλά και συνολικά για τον Ολυμπιακό ο προπονητής του Μιλάνο, Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο έμπειρος τεχνικός υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι πέρασαν με πειστικότατο τρόπο από την έδρα της Αρμάνι αποδεικνύοντας ότι παρά το κακό τους ξεκίνημα έχουν και φέτος μεγάλες δυνατότητες.

Αναφερόμενος στον αρχηγό των πρωταθλητών Ευρώπης, ο Σκαριόλο υπογράμμισε: «Έδειξαν γιατί είναι πρωταθλητές και γιατί ο Βασίλης Σπανούλης είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης».

Σχολιάζοντας συνολικά την αναμέτρηση ο 51χρονος κόουτς επισήμανε: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρώ τον Ολυμπιακό. Η επίθεσή τους ήταν το πικ εν ρολ αλλά οι καλές αποστάσεις και το διάβασμα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να τους σταματήσουμε. Μας έλειπε η ενέργεια, γιατί την χάσαμε τη Δευτέρα μετά τη νίκη επί της Σιένα, δείχνοντας ανυπομονησία στην επίθεση. Θέλαμε να μπούμε μέσα, να τελειώνουμε και να μην σπάμε την μπάλα στον ελεύθερο παίκτη. Δεν ήταν καλή ιδέα να πηγαίνουμε προς τη στεφάνη και δεν διαβάσαμε σωστά τις καταστάσεις, παρά το γεγονός ότι έχουν μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας –παρά το ιδιαίτερα υψηλό μπάτζετ- έχουν καταστήσει τη θέση του Σκαριόλο στον πάγκο της ομάδας επισφαλή εδώ και αρκετό καιρό. Εντούτοις η διοίκηση του συλλόγου συνεχίζει να τον στηρίζει, ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει και ορισμένα ονόματα υποψηφίων για τον πάγκο, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει εκείνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.