Η πρωτιά περνάει από το Κάουνας

Η Ζαλγκίρις κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συνεχίσει στα προημιτελικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να νικήσει. Η «Βασίλισσα» χρειάζεται το «διπλό» εφόσον θέλει να συνεχίσει να έχει προβάδισμα στη μάχη για την πρώτη θέση του ομίλου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι (19.45), εξαιτίας και της φασαρίας που είχε γίνει στο τέλος του αγώνα του πρώτου γύρου.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε αρχικά πετάξει την μπάλα στο κεφάλι του Κριστόφ Λαβρίνοβιτς, ενώ μετά έβρισε τον Παούλιους Γιανκούνας με αποτέλεσμα να «ανάψουν τα αίματα» και να χρειαστεί η παρέμβαση των πιο ψύχραιμων για να εκτονωθεί η κατάσταση. Μάλιστα ο Ισπανός σούπερ σταρ στη συνέχει απολογήθηκε δημόσια για τη συμπεριφορά του. Γι’ αυτόν τον λόγο αλλά φυσικά και για το γόητρο η Ζαλγκίρις θα παλέψει για να μη χάσει άλλο ένα ματς κι επίσης να διατηρήσει τις λιγοστές πιθανότητές της για πρόκριση. Ο Γιανκούνας δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Χοάν Πλάθα, αντίθετα με τον Ρομπέρτας Γιαφτόκας ο οποίος απουσίαζε στο ματς του πρώτου γύρου.

Για τους Μαδριλένους οι οποίοι θέλουν να συλλέξουν το ένατο ροζ φύλλο σε δέκα αναμετρήσεις να διατηρηθούν μόνοι στην κορυφή, ο μόνος που δεν θα παίξει είναι ο Λιθουανός σμολ φόργουορντ Μαρτίνας Πότσιους ο οποίος θα επιστρέψει μετά από πέντε βδομάδες λόγω κατάγματος κόπωσης.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας (7/3) –εξαιρουμένου φυσικά του μεγάλου ντέρμπι του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα- για το γκρουπ των «ερυθρόλευκων» η Φενέρ υποδέχεται τη Μακάμπι (21.45). Η «ομάδα του Λαού» πάει με φόρα στην Πόλη μετά από δύο σερί νίκες που έχουν προηγηθεί και την έχουν βάλει εκ νέου στο κόλπο της πρόκρισης και μάλιστα πολύ δυνατά. Ο Ντέιβιντ Μπλατ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Από την άλλη στη Φενέρ η αλλαγή προπονητή με τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι να αποχωρεί δεν φαίνεται να έχει αλλάξει την κατάσταση. Στο εγχώριο πρωτάθλημα η τουρκική ομάδα πηγαίνει πολύ καλά και βρίσκεται στην κορυφή, αλλά η Ευρωλίγκα είναι μία άλλη –πικρή- ιστορία.