Το γήπεδο όπου μεγαλούργησε ο Κώστας Πετρόπουλος πήρε το όνομά του! (pics)

 

 

 

 

 

6

«Είμαι ευγνώμων που ασχολήθηκα με ένα άθλημα μου έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψω κυριολεκτικά σ' άλλους κόσμους. Είναι μια μεγάλη βραδιά για εμένα». Πραγματικά ήταν μία ξεχωριστή βραδιά για τον Κώστα Πετρόπουλο και όση ώρα από τη γιγαντοοθόνη περνούσαν τα βίντεο με εντυπωσιακές φάσεις από αγώνες του, δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδεύσουν με τα κατορθώματά του όλοι όσοι βρέθηκαν κοντά του, για να μοιραστούν τη χαρά και τη συγκίνησή του.

Για τον «Νουρέγιεφ» το διήμερο αυτό στην Πάτρα ήταν φορτισμένο συναισθηματικά, αφού δίπλα του βρέθηκαν αγαπημένα πρόσωπα και σ’ αυτή την μπασκετική σύναξη ξετυλίχτηκε κουβάρι αναμνήσεων.

«Για τον Κώστα θα ερχόμουν και από τη Ν. Ζηλανδία» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπογατσιώτης, ενώ ο Μάνθος Κατσούλης πήρε το αεροπλάνο από την Ελβετία (ζει μόνιμα στη Βασίλεια), για να τιμήσει τον συμπαίκτη του στην Εθνική ομάδα.

Ο Κώστας Πετρόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους αθλητές της μπασκετικής ιστορίας της Ελλάδας τιμήθηκε με την ύψιστη τιμή αφού το γήπεδο όπου έδωσε πολλές από τις αγωνιστικές του παραστάσεις στο Κουκούλι της Πάτρας πήρε το όνομα του.

Η απόφαση για τη μετονομασία είχε παρθεί ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΚ τον Νοέμβριο, σε μια κίνηση που αποτελεί αναγνώριση για έναν αθλητή που διέπρεψε με τις επιδόσεις του εντός παρκέ και τον χαρακτήρα του εκτός αυτού.«Ο Κώστας ήταν σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το παρών στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων οι Παναγιώτης ΓιαννάκηςΠαναγιώτης ΦασούλαςΓιάννης ΙωαννίδηςΛάκης Τσάβας, Κώστας Μπογατσιώτης, Σούλης Ράμμος, Γιωργής Μπουσβάρος, Κίμων Κοκορόγιαννης, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, Μάνθος Κατσούλης, Σωτήρης Σακελλαρίου, Ανδρέας Παπαντωνίου, Νίκος Φιλίππου, Ευθύμης Ρεντζιάς, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Νίκος Τσαγκόπουλος, Νίκος Κασουρίδης, Γιάννης Μυλωνάς, Δημήτρης Δημακόπουλος, Γιώργος Σκροπολίθας, Νίκος Βετούλας, Σωκράτης Ηλιάδης. Άγγελος Κατσίβελης, Βαγγέλης Λιόλιος, Βασίλης Βλασταράς, Γιώργος Αθανασόπουλος, Μίμης Αγγελόπουλος, Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιάννης Κόντης, Τάσος Χρυσανθόπουλος, Χριστόφορος Σταμόπουλος, Γιώργος Γκάβρος,  Βαρθολομαίος Κιτσούκαλης, Θόδωρος Δούβρης, Τάκης Τσαγκρώνης.

ee2

ee3

 2

3

4

8

9

11

12

7

petropouloi