Η Πάτρα τιμάει τον Κώστα Πετρόπουλο

petropoulos

 

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Πάτρα για να τιμήσει τον Κώστα Πετρόπουλο, είναι να δώσει το όνομά του στο γήπεδο όπου μεγαλούργησε ο «Νουρέγιεφ» του Ελληνικού μπάσκετ με το «Νο. 7» στη φανέλα του Απόλλωνα.

Το ιστορικό γήπεδο στο Κουκούλι, μετονομάζεται επίσημα αύριο (Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 6 μ.μ.) σε Σάλα «Κώστας Πετρόπουλος» και η Πάτρα τιμά το δικό της παιδί, που έδωσε μία άλλη διάσταση στο ελληνικό μπάσκετ.

Στις 18 Μαρτίου 2017 είχε γίνει στην Πάτρα η εκδήλωση για τη παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Πετρόπουλου και παρόντες ήταν πολλοί συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα. Συγκινητικές στιγμές. Και τότε είχα γράψει:

petropoulos takis

«Η επόμενη φορά που θα ξαναβρεθεί όλη η παλιοπαρέα του μπάσκετ στην Πάτρα, θα είναι όταν ο Απόλλωνας θα δώσει το όνομα του γηπέδου του στον Κώστα Πετρόπουλο. Το αξίζει αυτό πέρα για πέρα ο «Νουρέγιεφ».»

Ε, να λοιπόν που έφτασε η στιγμή να γίνει αυτό και αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για τον Κώστα Πετρόπουλο, που άφησε έντονα το αποτύπωμά του στο ελληνικό μπάσκετ, όχι μόνο για το ταλέντο του, το πλούσιο ρεπερτόριό του μέσα στις τέσσερις γραμμές και γενικά την προσφορά του στο άθλημα, αλλά πρωτίστως για ήθος του.

Ο «Ιπτάμενος Πατρινός» όπως τον είχε αποκαλέσει ο συμπολίτης του Θάνος Μικρούτσικος, έχει την τιμητική του αύριο στο γήπεδο όπου μεγάλωσε και μεγαλούργησε.