Σαν να ήταν σε απόγνωση

timeout-paok
 
Ο ΠΑΟΚ έφτασε στις 17 νίκες, ενώ παραμένει αήττητος στην έδρα του. Η μοναδική ομάδα μαζί με τον Ολυμπιακό που έχει καταφέρει αυτό το επίτευγμα. Αν κανείς κοιτούσε τον Σούλη Μαρκόπουλο, μετά το παιχνίδι, θα νόμιζε ότι ο Δικέφαλος είχε χάσει. Από τη μία πλευρά, η αμφιβολία για την υγεία του Παπαδόπουλου και από την άλλη, ο τραυματισμός του Μιχάλη Τσαϊρέλη.
 
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο Τσαϊρέλης δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό, παρότι αρχικά επικράτησε έντονη ανησυχία. Επί της ουσίας όμως, θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Όσο για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. «Θα δούμε, δεν ξέρουμε», απάντησε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός ήλπιζε ότι ο «Λάζος» θα έδινε το «παρών», γι’ αυτό εξάλλου αρχικά τον συμπεριέλαβε στην αποστολή. Γι’ αυτούς τους λόγους, ο προπονητής του ΠΑΟΚ κάθε άλλο παρά ήταν χαρούμενος. Παρότι η ομάδα του – λίγα λεπτά νωρίτερα – είχε αποφύγει το… εγκεφαλικό. «Έπρεπε να ελέγξουμε τη ρακέτα και με εξαίρεση τα πρώτα 3-4 λεπτά, δεν παίξαμε καλά. Μπήκαμε με άλλες σκέψεις στο παιχνίδι, το αντιμετωπίσαμε με διαφορετικό τρόπο με αποτέλεσμα να δώσουμε πολλές μπάλες στον αντίπαλο και στη πορεία να αποδιοργανωθούμε. Παίξαμε και ζώνη, αλλά και πάλι δίναμε ελεύθερα σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε καλύτερη άμυνα, επιθετικά δεν κάναμε αυτά που θα θέλαμε, ενώ ήταν φανερό το στρες. Χάθηκαν βολές από παίκτες που είναι εύστοχοι», είπε.
 
Με αφορμή τη δήλωσή του… «αυξάνονται και οι τραυματίες», ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενίσχυσης. «Αν υπάρξει κάτι τέτοιο, θα ενημερωθείτε από το γραφείο Τύπου της ομάδας», απάντησε για πολλοστή φορά. «Υπάρχει προπονητής που να μην θέλει – για παράδειγμα – τον Κόμπι Μπράιαντ. Το θέμα είναι όμως αν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αν μπορείς οικονομικά, αν ο παίκτης θα ταιριάξει στην ομάδα… Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο», επανέλαβε.
 
Σχετικά πάντως με την αστοχία του ΠΑΟΚ από τη γραμμή των βολών, ο Χάτσερ διέκρινε πνευματικό θέμα. «Καθοριστικό ρόλο παίζει η πνευματική κατάσταση του παίκτη. Σε μας, ήταν φανερό ότι η απουσία του Λάζαρου, καλλιέργησε επιπλέον στρες σε όλους. Η ομάδα ήταν αγχωμένη, γι’ αυτό και χάθηκαν βολές από παίκτες που συνήθως τις βάζουν, όπως εγώ».