Πάνκο αντί Φώτση!

Το χαρτί που έχει στα χέρια του ο Παναθηναϊκός για να πάρει από τώρα τον Αντώνη Φώτση φαίνεται πως είναι ο Άντι Πάνκο! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι "πράσινοι" μεθόδευσαν ανταλλαγή του Αμερικανού με τον Έλληνα φόργουορντ, αλλά σε πρώτη φάση συνάντησαν την άρνηση του Μιλάνου. Διατηρούν, ωστόσο, κάποιες μικρές ελπίδες, εφόσον η ιταλική ομάδα δεν προκριθεί στο Top 16, για να κάνουν αυτή την κίνηση, που μοιάζει αναγκαία αν έρθει την άλλη εβδομάδα, όπως έχει ενημερώσει, ο Τζέισον Καπόνο.

Αν δώσεις τον λόγο σου, είναι δύσκολο να τον πάρεις πίσω. Έτσι αν έρθει στην Αθήνα ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Τζέισον Καπόνο, όπως έχει ενημερώσει σχετικά μέσω του ατζέντη του, ο Παναθηναϊκός θα τον καλωσορίσει. Αν και θα προτιμούσε να μην μπει καν στο αεροπλάνο για να έρθει! Διότι στο μεταξύ τα πλάνα έχουν αλλάξει.

Με τον Μπράμο να βρίσκει το χέρι του και τον Μασιούλις να παίζει σταθερά καλά, η ομάδα είναι πλήρης στη θέση "3" και το πρόβλημα εντοπίζεται στη θέση "4". Έναν πάουερ φόργουορντ που να μπορεί να σουτάρει θέλει πλέον ο Αργύρης Πεδουλάκης, έναν τέτοιον παίκτη ψάχνει, γι' αυτό δεν "καίγεται" να έρθει ο Καπόνο. Γιατί πιο πιθανό είναι να του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' όσα θα του λύσει.

Εκτός εάν ευοδωθεί η προσπάθεια που, όπως λέγεται, έκαναν για να πάρουν τον Φώτση τώρα δίνοντας ως αντάλλαγμα στο Μιλάνο τον Άντι Πάνκο! Είναι δεδομένο πως ο Αμερικανός δεν έχει ικανοποιήσει κανέναν στον Παναθηναϊκό έχοντας προσφέρει ως τώρα πολύ λιγότερα από όσα περίμεναν από αυτόν. Σκέφτηκαν, λοιπόν, να τον προσφέρουν στην ιταλική ομάδα ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση του Φώτση, προκειμένου να τη διευκολύνουν ως προς την ανεύρεση αντικαταστάτη του Έλληνα φόργουορντ, καθώς δεν είανι εύκολο τέτοια εποχή να αντικαταστήσεις κανέναν παίκτη.

Μια τέτοια κίνηση θα ωφελούσε πολλαπλά τον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο γιατί η αξία του Φώτση είναι δεδομένη και η βοήθεια που θα πρόσφερε πολύτιμη, αλλά και διότι θα επέτρεπε την προσθήκη του Καπόνο χωρίς να διαταραχθεί το ρόστερ. Φεύγοντας ο Πάνκο θα άνοιγε μια θέση ξένου, την οποία θα καταλάμβανε ο Καπόνο, μια και ο Φώτσης είναι Έλληνας, επομένως θα χωρούσαν στη σύνθεση και ο Κίτσεν και ο Μπανκς. Ο Πεδουλάκης, δηλαδή, θα αποκτούσε περισσότερες λύσεις, δίχως καν να χρειαστεί να έχει διαφορετικό ρόστερ σε Α1 και Ευρωλίγκα.

Σε πρώτη φάση πάντως φαίνεται πως αυτή η ανταλλαγή Πάνκο-Φώτση δεν προχώρησε. Ο Παναθηναϊκός ελπίζει ότι αν το Μιλάνο αποκλειστεί από το Top 16, θα δει ξανά το θέμα με άλλη οπτική, όμως οι ελπίδες δεν μοιάζουν να είναι πολλές. Άλλωστε ο σινιόρε Αρμάνι θέλει πάνω απ' όλα να πάρει το πρωτάθλημα στην Ιταλία.

Προβληματισμός με Κίτσεν

Δεν αποκλείεται πάντως ο Παναθηναϊκός να χρησιμοποιήσει τον Πάνκο ως αντάλλαγμα και σε άλλη περίπτωση "τεσσαριού", εφόσον βρει τέτοια. Άλλωστε το ψάξιμο συνεχίζεται είτε για παίκτη με συμβόλαιο είτε για ελεύθερο. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ο Πεδουλάκης δεν ήθελε να αναφερθεί στον Καπόνο, ακόμα και όταν έγινε γνωστό πως αυτός θα έρθει στην Αθήνα. Πολύ απλά διότι τώρα δεν τον θέλει.

Αν όμως έρθει και ενεργοποιηθεί η συμφωνία μαζί του, τότε, με δεδομένο επίσης ότι ο Μπανκς δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, ανακύπτει θέμα με τον Ντέργουιν Κίτσεν, ο οποίος δεν χωρά στο ρόστερ της Α1. Τι θα κάνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού μαζί του;

Ακόμα δεν έχει αποφασίσει. Οι επιλογές που έχει όμως είναι τέσσερις:
α) Εισηγείται την αποδέσμευσή του. Αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο να γίνει, διότι ο Παναθηναϊκός έχει πληρώσει το καλοκαίρι 250.000 Ευρώ στη Μακάμπι Ρισόν για να τον πάρει και είναι πολύ νωρίς για να παρατήσει αυτή την επένδυση.
β) Εισηγείται την πώλησή του. Κι αυτό είναι δύσκολο, καθότι ποιος θα βρεθεί να πληρώσει έξτρα χρήματα για έναν παίκτη που δεν βγάζει και μάτια με την απόδοσή του.
γ) Εισηγείται να δοθεί δανεικός. Η Καντού πιέζει αφόρητα τον Αμερικανό ατζέντη του, καθώς θέλει τον Κίτσεν απεγνωσμένα, και το να δοθεί δανεικός στην ιταλική ομάδα είναι μια καλή επιλογή. Θα παίξει, θα "ψηθεί" σε αρκετά υψηλό επίπεδο και το καλοκαίρι μπορεί να επιστρέψει για τον δεύτερο χρόνο του κλειστού συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό. Έτσι δεν θα πάει χαμένη και η επένδυση.
δ) Εισηγείται να μείνει και να παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα προσπαθώντας να "ψηθεί" μέσω αυτών των εμπειριών.