Έρχεται, αλλά πού θα παίξει;

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνει για ξένο, διότι ο Τζέισον Καπόνο ενημέρωσε πως έρχεται στην Ελλάδα! Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα είναι εδώ, όμως το ερώτημα είναι αν ο Αργύρης Πεδουλάκης χαίρεται με αυτή την εξέλιξη ή όχι! Διότι στο μεταξύ το σκεπτικό του άλλαξε...

Όπως είναι γνωστό, ο Καπόνο είχε στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του από τα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο αμέσως μετά ενημέρωσε τους ανθρώπους της ΚΑΕ πως δεν μπορούσε να έρθει, διότι η σύζυγός του αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την εγκυμοσύνη της και έπρεπε να σταθεί στο πλευρό της.

Η συμφωνία όμως δεν ακυρώθηκε. Ούτε ο παίκτης υπαναχώρησε από αυτήν ούτε ο Παναθηναϊκός. Έτσι το πρωί της Πέμπτης ο ατζέντης του Καπόνο ενημέρωσε τους ανθρώπους της ΚΑΕ πως ο Αμερικανός διευθέτησε το πρόβλημά του και είναι έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα. Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μάλιστα θα είναι στην Αθήνα και θα ενεργοποιήσει το συμβόλαιο που έχει υπογράψει.

Κανείς πάντως δεν μπορεί να ορκιστεί ότι αυτή είναι καλή είδηση! Ειδικά για τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος εδώ και μερικές μέρες φαίνεται πως είχε αναθεωρήσει το αρχικό σκεπτικό του και καλόβλεπε την προοπτική να μην έρθει τελικά ο Καπόνο! Η αλματώδης αγωνιστική άνοδος του Μάικ Μπράμου και κυρίως η μεγάλη ευστοχία του στα περιφερειακά σουτ (τομέας όπου είχε εντοπιστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα) είχε πείσει τον κόουτς του Παναθηναϊκού ότι ο ομογενής άσος θα μπορούσε να συνθέσει ένα πλήρες δίδυμο στη θέση "3" μαζί με τον Μασιούλις, ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει (ο Μπράμος) και στη θέση "2".

Με αυτά ως δεδομένα ο Πεδουλάκης και ενόψει της πιθανότητας να μην έρθει τελικά ο Καπόνο, ο Πεδουλάκης είχε αρχίσει τον τελευταίο καιρό να ψάχνει για ένα "τεσσάρι" με καλό περιφερειακό σουτ προκειμένου να πλαισιώσει τον Πάνκο. Διόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήρθε ξανά στην επιφάνεια το ενδιαφέρον για τον Αντώνη Φώτση, που είναι παίκτης ακριβώς με αυτά τα χαρακτηριστικά ("τεσσάρι" με καλό σουτ), άσχετα αν για διάφορους λόγους δεν είναι εφικτή η απόκτησή του τώρα. Μάλιστα ο Πεδουλάκης έλεγε πρόσφατα σε ανθρώπους του κύκλου του πως θα περιμένει να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας ώστε να δει αν μπορεί να βρει κανένα "τεσσάρι" από κάποια εκ των ομάδων που δεν θα συνεχίσουν στο Top 16 της διοργάνωσης.

Τώρα όμως ο Καπόνο έρχεται, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση που παρέσχε ο ατζέντης του, και ο Πεδουλάκης πρέπει να δει τι θα κάνει. Να πει ότι δεν τον θέλει μοιάζει λιγάκι δύσκολο, άρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να τον χωρέσει στη 12άδα. Με τέτοιον Μπράμο, όμως, και με τον Μασιούλις να είναι σταθερή αξία, πού θα παίξει ένας ακόμα παίκτης με πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά; Θα μειωθεί ξανά ο χρόνος του Μπράμου; Θα γίνει "τεσσάρι" ο Μασιούλις; Έπειτα υπάρχει και ο Μπανκς, που δεν χωράει στο ρόστερ της Α1 μαζί με τον Καπόνο, εκτός αν μείνει εκτός ρόστερ ο Κίτσεν. Μάλλον προκαλεί, παρά λύνει προβλήματα ο ερχομός του Καπόνο...