Κωδικός... Ζαλγκίρις στον Παναθηναϊκό!

Απέναντι στον... γνώριμο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα ψάξει ο Παναθηναϊκός τη δεύτερη νίκη του στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας! Οι «πράσινοι» θέλουν να εκμεταλλλευτούν στο έπακρο το ΟΑΚΑ προκειμένου να διατηρήσουν «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να προετοιμάζει την ομάδα για το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις Κάουνας (16/1, 21:45, ΝΕΡΙΤ) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Βέβαια θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο του... παλιόφιλου Σάρας, ο οποίος είναι ο άμεσος συνεργάτης του Γκιντάρας Κράπικας στον πάγκο της Ζαλγκίρις. «Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι καθώς είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ. Είναι μια τυπική ομάδα μπασκετικής χώρας όπως η Λιθουανία. Έχει στις τάξεις της κάποιους παίκτες που δεν είναι πολύ γνωστοί αλλά παίζουν πολύ καλά. Παράλληλα, διαθέτει ορισμένους βετεράνους στο inside game που μπορούν να κάνουν τη διαφορά» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των «πρασίνων» και συνέχισε.

«Ο Άντερσον παίρνει μεγάλο βάρος του επιθετικού παιχνιδιού, είναι πολύ καλός στο inside game και θα πρέπει να τον κλείσουμε καλά. Είναι πάντα επικίνδυνοι γιατί παίζουν χωρίς πίεση είτε αγωνίζονται εντός, είτε εκτός έδρας. Έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι στη Μαδρίτη αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και θα πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαίτερα».

Από τη πλευρά του ο Γιάνις Μπλουμς -που γνωρίζει καλά τη Ζαλγκίρις από τις αναμετρήσεις με τη Λιέτουβος- δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω παίξει αρκετά χρόνια στη Λιθουανία κι έχω αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις σε μεγάλα ντέρμπι. Προέρχονται από μια μπασκετοχώρα, παίζουν πολύ δυνατά και διεκδικούν όλες τις μπάλες. Παίζουν όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά για να πάρουμε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι».

Έχουν αρκετούς καλούς σουτέρ, είναι λογικό να έχουν επηρεαστεί από την παράδοση που έχουν στη χώρα τους. Παίζουν πολύ οργανωμένο μπάσκετ ίσως λόγω και της παρουσίας του Γιασικεβίτσιους. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες της προηγούμενης δεκαετίας και ξέρει καλά το πως να προετοιμάσει κατάλληλα τους νεαρούς παίκτες. Επίσης, η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που βγάζει μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους αντιμετωπίσουμε».

Όσο για το ματς που χάθηκε στη Βαρκελώνη; «Στη Μπαρτσελόνα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, είχαμε την ευκαιρία. Η ήττα ήταν σκληρή γιατί στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε τον έλεγχο. Θα πρέπει να  προσπαθήσουμε να μην χάσουμε τον έλεγχο αυτή τη φορά».