Αρχή με... Λούντζη στον Παναθηναϊκό! (vid)

Το next big thing του ελληνικού μπάσκετ είναι και... επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού! Ο αρχηγός της Εθνικής Παίδων Μιχάλης Λούντζης υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους «πράσινους», με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να βάζει σε εφαρμογή το πλάνο της ελληνοποίησης!

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Μιχάλη Λούντζη για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο Μιχάλης Λούντζης γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1998 και είναι αρχηγός της Εθνικής Παίδων. Έχει ύψος 1,95μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ, ενώ την περσινή σεζόν φορούσε τη φανέλα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ.

Πρόκειται για έναν παίκτη με λαμπρό μέλλον μπροστά του, ωστόσο δεν είναι ακόμα έτοιμος για να προσφέρει άμεσα στην ομάδα. Δεν έχει τις παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, ενώ χρειάζεται και πολύ δουλειά προκειμένου να σταθεί επάξια στην πρώτη ομάδα. Παρόλα αυτά είναι μια σίγουρη επένδυση για το μέλλον.

Από εκεί και πέρα στον Παναθηναϊκό περιμένουν ακόμα την απάντηση του Νικ Καλάθη, έχοντας πάντα ως πρώτο όνομα στη λίστα και τον Τζίμερ Φριντέτ! Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις και στο θέμα του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος άλλαξε μάνατζερ (σ.σ. Σφαιρόπουλος αντί Λωτσου) και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την μεταγραφή τους στους «πράσινους».

Παράλληλα μετά την αποχώρηση του Στεφάν Λάσμε από την ομάδα με προορισμό την Αναντολού Εφές, είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει και... βασικό σέντερ. Ήδη προτάθηκε ο Βόσνιος Στάνκο Μπάρατς (28χρ., 2.17μ.) ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Εφές αλλά οι «πράσινοι» αναζητούν παίκτη με τα στοιχεία που είχε ο Λάσμε. Βέβαια τα πάντα θα δρομολογηθούν μετά την επιστροφή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην Αθήνα.

Το... scouting report του Μιχάλη Λούντζη