Αποσύρεται η φανέλα του Μπατίστ!

Σε... αποκαλύψεις προχώρησε ο Γιόνας Ματσιούλις μιλώντας στους Λιθουανούς δημοσιογράφους λίγο μετά την άφιξη των «πρασίνων» στο Βίλνιους για το παιχνίδι της πρεμιέρας στην Ευρωλίγκα κόντρα στην Λιέτουβος Ρίτας.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού εξήγησε για ποιον λόγο αποφάσισε να παραχωρήσει το νούμερο «8» στον Μάικ Μπατίστ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ομάδα θέλει στο τέλος της σεζόν να κρεμάσει τη φανέλα με το νούμερο 8, όποτε θα ήταν περίεργο αν την φόραγα εγώ». Αυτό σημαίνει ότι δίπλα απο τη φανέλα του Φραγκίσκου Αλβέρτη θα τοποθετηθεί και αυτή του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και του Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Με ευχαριστεί πάντα να επιστρέφω στην Λιθουανία και να παίζω εναντίον λιθουανικών ομάδων. Είναι ευχάριστο να επιστρέφω, αλλά και πάλι πρέπει να αγωνιστώ και βγάλω όλη την ενέργειά μου, ώστε να νικήσουμε» συνέχισε ο Ματσιούλις μιλώντας για το παιχνίδι με την Λιέτουβος (17/10, 21:45) και εξήγησε μεταξύ άλλων: «Δεν μου αρέσουν αυτοί οι ταμπέλες των φαβορί. Όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι δυνατές. Ο όμιλός μας δεν είναιτόσο δυνατός, αλλά έχει πολλές ισοδύναμες ομάδες. Ο α΄όμιλος φαίνεται πολύ πιο δυνατός».

Όσο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό; «Πολλοί παίκτες επέστρεψαν τραυματισμένοι από το Εurobasket. Όλοι μαζί κάναμε μόλις κάναμε μόλις τρεις προπονήσεις, οπότε το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν κακό. Είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και το σημαντικό είναι να βρεθούμε σε καλή κατάσταση στο τέλος της».

Πεδουλάκης: «Χρειαζόμαστε τα ματς για να βρούμε ρυθμό»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση και κρίθηκε σκόπιμο να παραμείνει στην Αθήνα: «Η Ευρωλίγκα αρχίζει και εμείς χρειαζόμαστε αυτά τα δυνατά παιχνίδια που έρχονται, ώστε να καταφέρουμε να βρούμε το ρυθμό μας. Πρέπει να γίνουμε ομάδα και για να προσπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που είχαμε με τραυματισμούς και απουσίες, όπως η πλέον πρόσφατη με τον Μάικ Μπράμος, θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο. Οι καθημερινές προπονήσεις, αλλά και κάθε αγώνας, θα μας βοηθήσει για να φτάσουμε εκεί όπου ακριβώς θέλουμε. Είμαστε στην αρχή και χρειαζόμαστε πολλή δουλειά ακόμη» δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Γκιστ: «Συναρπαστικό που ξεκινάει η Ευρωλίγκα»

Από τη πλευρά του ο Τζέιμς Γκιστ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι συναρπαστικό το ότι αυτή την Πέμπτη αρχίζει η Ευρωλίγκα για εμάς! Όλες οι ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες και υψηλές προσδοκίες. Ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος για εμάς. Η Λιέτουβος Ρίτας είναι μια σκληρή ομάδα και έχει αφοσιωμένους φίλους. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έφτασε στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας στην προκριματική φάση, επιβάλλοντας το δικό της νόμο, απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Ο αγώνας αυτός θα είναι ένα τεστ για εμάς, για να δούμε αν μπορούμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να παλέψουμε για κάθε κατοχή. Και πιστεύω ότι είμαστε ικανοί και για τα δύο».

Τα... νούμερα του αγώνα Λιέτουβος Ρίτας-Παναθηναϊκός

* Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είχε ανά παιχνίδι στα προκριματικά της Euroleague 21,3 πόντους.
* Ο Μιλένο Τέπιτς, ο οποίος αγωνίζεται στην Λιέτουβος είχε παίξει δύο σεζόν στο Παναθηναϊκό από το 2009  μέχρι το 2011 και ήταν συμπαίκτης με τους Διαμαντίδη, Μπατίστ και Φώτση.
* Ο Κουκ χρειάζεται ακόμα τρεις ασίστ για να γίνει ο 12ος παίκτης στην συγκεκριμένη κατηγορία με 500.
* Ο Στεφάν Λάσμε τρεις τάπες πίσω από τον Ντορ Φίσερ, ο οποίος βρίσκεται στη 10η θέση.
* Ο Πινγκ Σανγκ ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος Κινέζος που θα αγωνιστεί στην Euroleague.
 
Η άφιξη του Παναθηναϊκού στο Βίλνιους