«Πρέπει να γίνουμε ομάδα στο γήπεδο»

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ανήκει ήδη στο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό! Από τη στιγμή που δεν... έχασε τίποτα μετά την ήττα στο ΣΕΦ και εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, στρέφει ολοκληρωτικά το ενδιαφέρον στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και το ματς με την Λιέτουβος Ρίτας στο Βίλνιους.

Η αποστολή των «πρασίνων» αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης για την... Φρανκφούρτη όπου θα αναγκαστεί να διανυκτερεύσει και την επόμενη μέρα να μεταβεί στην Λιθουανία. Κι όλα αυτά επειδή δεν γνώριζαν στις τάξεις της ομάδας με ποια ομάδα θα παίξουν στον όμιλο (σ.σ. μιας και υπήρχαν τα προκριματικά) και δεν μπορούσαν να κλείσουν έγκαιρα τα αεροπορικά εισιτήρια.

Εκτός ομάδα τέθηκε ο Μάικ Μπράμος, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα εξαιτίας μίας ίωσης και ενδέχεται να ταξιδέψει την παραμονή του αγώνα στο Βίλνιους. Αν και εφόσον, βέβαια, νιώσει εντελώς καλά και έτοιμος να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της Πέμπτης (9.45μ.μ.) απέναντι στη Λιέτουβος των... γνώριμων Γλυνιαδάκη, Γκετσεβίτσιους, Σεϊμπούτις και Τέπιτς.

«Εμείς χρειαζόμαστε να κάνουμε επίσημα δυνατά παιχνίδια για να βρούμε ρυθμό. Φάνηκε στο χθεσινό ματς πως έχουμε πρόβλημα στο ρυθμό αλλά και στην φυσική κατάσταση, λόγω των διαφόρων προβλημάτων που μας παρουσιάστηκαν στην προετοιμασία. Να βρούμε ομοιογένεια. Έχουμε πρόβλημα μέσα στο καλάθι με παιδιά που δεν είναι έτοιμα. Αυτό θα λυθεί μέσα από προπονήσεις» ήταν τα πρώτα λόγια του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος στάθηκε και στην απουσία του Μπράμου:

«Ο Μάικ είναι κλινήρης με ίωση και πυρετό στο νοσοκομείο. Αν είναι εντάξει θα ταξιδέψει αύριο... Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να καλύψει τα προβλήματα μέσα από τους τραυματισμούς και μέσα από το πανευρωπαϊκό. Πρέπει να γίνουμε ομάδα μέσα στο γήπεδο. Πολλά παιδιά δεν ξέρουν plays. Να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα. Συνεχόμενα ταξίδια».

Από τη πλευρά του ο Ρόκο Λένι Ούκιτς συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή και όπως είπε «ταξιδεύω μαζί με την ομάδα για να παίξω. Σίγουρα δεν είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από πλευράς μπάσκετ αλλά αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο, είμαι εδώ για να το κάνω. Αυτό που χρειάζομαι εγώ προσωπικά, λόγω της απουσίας μου από τις προπονήσεις, είναι να καταφέρω να βρω ρυθμό όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ενώ για το ματς τόνισε:«Η Λιέτουβος είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει δώσει αρκετά επίσημα παιχνίδια. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά στην Ευρωλίγκα και να μπούμε σε έναν ρυθμό ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο, πρέπει πρώτα να πετύχουμε 100 μικρούς στόχους που βάζουμε κάθε μέρα. Αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε».

Τέλος ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σχολίασε: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς, όπως ήταν και με τον Ολυμπιακό. Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις και αυτό το είδαμε και χθες όπου ο αντίπαλός μας κέρδισε δίκαια. Η Λιέτουβος έχει ήδη παίξει πέντε επίσημα ματς και έχει καταφέρει να βρίσκεται σε έναν καλό ρυθμό αλλά αυτό δεν μας λέει κάτι. Εμείς είμαστε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα και είμαστε σίγουροι ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Η Λιέτουβος μπορεί να έχει παιχνίδια στα πόδια της, αλλά η Ευρωλίγκα διαφέρει πάρα πολύ από τις υπόλοιπες διοργανώσεις».