Η επιστροφή του Μπάτμαν!

fwtsis pao

Ο Αντώνης Φώτσης πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο 24'' πριν από το φινάλε και υπέγραψε τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ρεθύμνου (83-77) στο τουρνουά "Π. Οικονομάκης". Οι "πράσινοι" έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Κάρι, ενώ ο Διαμαντίδης έπαιξε μόνο στο β' μέρος.

 Το Ρέθυμνο έδειξε πως, παρά τις σημαντικές αλλαγές που έκανε στο ρόστερ του, θα είναι και φέτος σκληρό καρύδι για όλους και ο Παναθηναϊκός το κατάλαβε καλά. Οι Αμερικανοί Γκάμπριελ, Χαρτ και Αλεξάντερ άφησαν κατά διαστήματα πολύ καλές εντυπώσεις κι ήταν αυτοί που μετά τα πρώτα 7 λεπτά έβαλαν την κρητική ομάδα στη θέση του οδηγού. Βοήθησε βέβαια και μια τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης για διαμαρτυρία, μετά την οποία ο ΑΓΟΡ πήρε προβάδισμα 5 πόντων (20-15) στο 9'.

Χωρίς τους Κάρι (ένιωθε ενοχλήσεις στον αυχένα και ήταν εκτός 12άδα) και Διαμαντίδη στην πεντάδα του ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και καθώς το Ρέθυμνο έβρισκε λύσεις στην επίθεση, ξέφυγε στο 15' με 31-22 τρέχοντας ένα σερί 9-0. Διατήρησε δε αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (41-38), αλλά και ως το 25', οπότε ο Πεδουλάκης έβαλε για πρώτη φορά στο παρκέ τον Διαμαντίδη.

Με τον αρχηγό στην πεντάδα ο Παναθηναϊκός συμμαζεύτηκε, έτρεξε ένα σερί 14-5 και στο τέλος της τρίτης περιόδου προηγήθηκε με 58-56, ενώ με Μπατίστ και Φώτση έκανε το 68-60 στο 33' και έδειξε να "καθαρίζει". Όμως το Ρέθυμνο δεν το έβαλε κάτω.

Με πρωταγωνιστή τον Χαρτ και χάρη σε ένα τρίποντο του Άρμπετ μείωσε στον πόντο ένα λεπτό πριν από τη λήξη (76-75), ωστόσο η τελευταία λέξη ανήκε στον Αντώνη Φώτση. Με ένα μεγάλο τρίποντο 24'' πριν από τη λήξη έκανε το 79-75, στη συνέχεια ο Προύιτ έκανε βήματα και ο Φώτσης με δύο εύστοχες βολές αμέσως μετά έβαλε κατ' ουσίαν τέλος στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-38, 56-58, 77-83