Φόρτσαρε στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Παίζοντας εξαιρετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον Νίκο Παππά (23 π.) να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο σκοράρισμα ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Λουκόιλ Ακαντέμικ (83-74) στην πρεμιέρα του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» που διεξάγεται στο Ρέθυμνο.

Οι «πράσινοι» για τριάντα λεπτά δεν εμφάνισαν καλό αγωνιστικό πρόσωπο κι έμοιαζαν να μην έχουν την απαιτούμενη συγκέντρωση για να ξεφύγουν από τους πρωταθλητές Βουλγαρίας.

Στην τελευταία περίοδο όμως ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους και κατόρθωσαν χάρη κυρίως στον εκπληκτικό Παππά να πάρουν διαφορά, να την κρατήσουν μέχρι το τέλος και να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά του Ρεθύμνου.

Αυτό που θα κρατήσει ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι η καλή κυκλοφορία στην επίθεση και η μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα (12/23), η παρουσία του Νίκου Παππά αλλά και η καλή εικόνα της ομάδας του στο μεγαλύτερο μέρος του τέταρτου δεκαλέπτου.

Στον αντίποδα έχει προβληματιστεί για τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά και για την έλλειψη συγκέντρωσης που είχε ο νταμπλούχος Ελλάδας στα πρώτα τριάντα λεπτά.

Πολύ καλή παρουσία εκτός από τον Παππά είχε και ο Διαμαντίδης με 16 πόντους. Για τους ηττημένους ο Αβράμοφ προσπάθησε με είκοσι, ενώ ο Γκεοργκίεφ πάλεψε με 16.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε ο Ραμέλ Κάρι ο οποίος ταλαιπωρείται από κάποιες ενοχλήσεις που δεν είναι πάντως σοβαρές, ενώ στο Ρέθυμνο έχει ταξιδέψει και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ο οποίος ενδέχεται να παίξει σε κάποιο από τα δύο προσεχή φιλικά με ΑΓΟΡ και Πανιώνιο.

Δεκάλεπτα: 20-22, 41-37, 59-57, 83-74

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς 2, Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 9(3), Σανγκ, Μπατίστ, Φώτσης 11(3), Αποστολίδης 1, Λάσμε 12, Ματσιούλις 5(1), Διαμαντίδης 16(3), Γκιστ 4, Παππάς 23(2), Σκορδίλης.

Λουκόιλ Ακαντέμικ (Κόστιτς): Ουάιτ 15(2), Γκρόζεφ, Βεργίνης 1, Τάκερ 14(2), Κόλεφ, Μίνκοφ 4, Αβράμοφ 20(3), Μαρτσίνοβιτς, Γκεοργκίεφ 16(2), Αχάρα 4, Μπάνεφ, Γκεοργκίεφ, Γιάνεφ.