Μιλάει... Κινεζικά ο Παναθηναϊκός! (vid)

ping

Ο πρώτος Κινέζος στην ιστορία του Παναθηναϊκού είναι γεγονός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.eurohoops.net οι “πράσινοι” έχουν συμφωνήσει με τον 29χρονο φόργουορντ Σανγκ Πινγκ!

Ο παίκτης θεωρητικά έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ώστε να αποτελέσει το “3άρι” που αναζητά ο Αργύρης Πεδουκλάκης ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ενισχύσει την ομάδα μόνο στους αγώνες της Ευρωλίγκας, καθώς αναμένεται να αναζητηθεί άλλος παίκτης για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Πινγκ που έχει υπογράψει -σύμφωνα με το “eurohoops”- με τους νταμπλούχους Ελλάδας, έχει περάσει από το κολέγιο Illinois Central College αγωνιζόταν στην Qingdao στην κινεζική λίγκα και δοκιμάσει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Ο ίδιος μάλιστα έγραψε το “weibo” (κινεζική παραλλαγή του twitter): “Είναι μια καλή ευκαιρία για εμένα ώστε να δουλέψω και να βελτιωθώ στην Ευρώπη καθώς το επίπεδο του ανταγωνισμού και η τακτική στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλό και ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό που είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Είναι τιμή για εμένα που θα έχω αυτή την ευκαιρία. Ήταν πάντα το όνειρό μου να πάω στην Ευρώπη και πλέον γίνεται πραγματικότητα”.