Και Λουκάς και Πάνος!

mavro vassilo

Μετά τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ο Παναθηναϊκός λέγεται ότι θέλει να ντύσει στα πράσινα έναν ακόμα πρώην "ερυθρόλευκο". Ποιον; Τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο!

Εντάξει, οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Στην πραγματικότητα το μόνο που τις συνδέει είναι το παρελθόν των δύο παικτών. Αμφότεροι ανδρώθηκαν μπασκετικά στον ΠΑΟΚ και φόρεσαν, κάποια στιγμή και μαζί, τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αυτό και μόνο το στοιχείο κάνει την παρακάτω ιστορία... ιντριγκαδόρικη. Διότι κατά τα άλλα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με την πρόσφατη μεταγραφή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έχει σχεδόν δυο χρόνια να παίξει μπάσκετ. Μια σειρά σοβαρών τραυματισμών, που τον αναγορεύουν ως πρώτο υποψήφιο για την απονομή του... Όσκαρ ατυχίας, τον καθήλωσαν όλο αυτό το διάστημα στα κρεβάτια των χειρουργείων και των φυσικοθεραπευτηρίων και τον οδήγησαν εκτός Ολυμπιακού, όπου αγωνιζόταν από το 2005. Το τελευταίο συμβόλαιό του με τους "ερυθρόλευκους" μάλιστα έληξε πέρυσι το καλοκαίρι, δίχως να έχει αγωνιστεί καθόλου την προηγούμενη χρονιά κι αυτό είχε δημιουργήσει προστριβές με τη διοίκηση, που δεν επιθυμούσε να του καταβάλει όλες τις προβλεπόμενες αποδοχές του.

Αυτό το καλοκαίρι ο Βασιλόπουλος, έχοντας ξεμπερδέψει με τα χειρουργεία και τα φυσικοθεραπευτήρια, ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης με σκοπό να επιστρέψει από το φθινόπωρο υγιής στα γήπεδα. Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια η προοπτική να ξαναπαίξει μπάσκετ είναι πολύ σοβαρή.

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο λέγεται πως από τον Παναθηναϊκό τού πρότειναν να ακολουθήσει την προετοιμασία για να μπορέσει να δουλέψει μαζί με την ομάδα και όχι μόνος του και να μπορέσουν να επωφεληθούν και οι δύο. Και ο διεθνής φόργουορντ, εφόσον αντεπεξέλθει στο πρόγραμμα και ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του, και ο Παναθηναϊκός, που αν δει ότι ο παίκτης βρίσκει χωρίς προβλήματα τα πατήματά του, θα τον αποκτήσει και θα ενισχυθεί με έναν έμπειρο και καλό παίκτη!

Για την ώρα εκκρεμεί η απάντηση του Βασιλόπουλου, ο οποίος έχει υπόψη του ότι ενδιαφέρεται επίσης ο ΠΑΟΚ, αλλά το πιο βασικό είναι ότι ακόμα δεν έχει επανέλθει στο 100%, ώστε να μπορεί να αποφασίσει για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Και προφανώς χρειάζεται τον χρόνο του...