Ο Βατούτιν και το... χρώμα του χρήματος

Συνέχεια στον πόλεμο που κύρηξε στην ΤΣΣΚΑ δίνει ο Παναθηναϊκός. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο στην Αθήνα τον Αντρέι Βατούτιν και αμφισβητεί τη νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων που επενδύονται στη ρωσική ομάδα!

Οξύ είναι το ύφος που χρησιμοποιεί η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωση που εξέδωσε, προφανώς ως απάντηση στην καταγγελία που έκανε εναντίον του η ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκα. Απαιτεί σεβασμό και στη συνέχεια επιτίθεται στον πρόεδρο Αντρέι Βατούτιν και αφήνει υπονοούμενα για την προέλευση των χρημάτων, που επενδύονται στην ρωσική ομάδα. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Μέχρι τώρα θεωρούσαμε πως το μπάσκετ παίζεται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και πάνω στο παρκέ. Επίσης, ήμασταν βέβαιοι πως οι δύο ομάδες αγωνίζονται με πέντε αθλητές η κάθε μία (και όχι 5 εναντίον 8). Όπως και ότι η διοργανώτρια αρχή είναι ανεξάρτητη. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως, την υποκαθιστά, την εγκαλεί και την προτρέπει επίσημα να τιμωρήσει την έδρα του Παναθηναϊκού, μας …συμμορφώνει για τα πρόστιμα, ενώ ζητά τα μεταξύ μας παιχνίδια στην Αθήνα να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών!

Μήπως να φύγουμε; Δυστυχώς για εσάς θα μας βλέπετε πάντα μπροστά σας! Εμείς το μόνο που ζητήσαμε είναι διαφάνεια, ισονομία και ίδια κριτήρια. Ούτε ασχοληθήκαμε αν τα χρήματα που κυκλοφορούν είναι άσπρα, κίτρινα ή …μαύρα, ούτε από ποιες δραστηριότητες προέρχονται. Τίποτε.

Το μόνο που απαιτούμε είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ στο μεγαλύτερο σύλλογο των έξι παλικαρίσιων ευρωπαϊκών τροπαίων. Επίσης, έπειτα από την πρωτοφανή στάση της ρωσικής ομάδας και του προέδρου της Αντρέι Βατούτιν, ο ομόλογός του στον Παναθηναϊκό Δημήτρης Γιαννακόπουλος όταν ενημερώθηκε για τα πεπραγμένα του δήλωσε πως: «Αν δεν αρέσει τον κ. Βατούτιν μπορεί να μην ξαναέρθει, εξάλλου είναι ανεπιθύμητος στην Αθήνα».

ΥΓ: Σεβόμαστε απεριόριστα την Μπαρτσελόνα και οποιαδήποτε ομάδα επενδύει νόμιμα εντός του γηπέδου και ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με την ισπανική ομάδα"