Ο σεισμός και το χαμόγελο

"Ο σεισμός όσο προχωράς σε ταρακουνάει πιο πολύ", είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Και η ΤΣΣΚΑ, που έρχεται την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (21.45-Novasports 3), μοιάζει πράγματι με σεισμό στα καλά της. Το θέμα είναι να μη ρίξει τον Παναθηναϊκό. "Για να κλείσουμε με χαμόγελο", όπως συμπλήρωσε ο προπονητής του.

Παραμονή του τελευταίου αγώνα του Παναθηναϊκού για το Top 16 με την ΤΣΣΚΑ ο Αργύρης Πεδουλάκης εμφάνισε... φιλοσοφική διάθεση. Άλλωστε η ομάδα του έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και το μόνο που μένει να μάθει είναι ο επόμενος αντίπαλός της. Πράγμα για το οποίο ο προπονητής και οι παίκτες φαινομενικά... δεν δίνουν μία:

"Τα σενάρια δεν μας ενδιαφέρουν. Είναι για τον Τύπο. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, οπότε δεν ασχολούμαστε", είπε ορθά κοφτά

Εκείνο με το οποίο ασχολείται ο Πεδουλάκης είναι το πώς θα νικήσει την ΤΣΣΚΑ, "μία ομάδα δυνατή, με παράδοση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, που έχει βάθος, εμπειρία και δοκιμάζει πράγματα τελευταία", όπως την χαρακτήρισε. Και θέλει τη νίκη, διότι "θα έχουμε πολύ κόσμο στο πλευρό μας και θέλουμε να ολοκληρώσουμε την παρουσία μας στο Top 16 με χαμόγελο"

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει κούραση: "Φτάνουμε αύριο στο 24ο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Έχουμε φτάσει στα 60 παιχνίδια συνολικά φέτος. Είναι πάρα πολλά σε μία σεζόν που η ομάδα αναδομείται. Το ροτέισον, για να μην πληρώνεις την κούραση, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Τα παιδιά έχουν βοηθήσει και έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους. Έχουν κίνητρο και είναι ομάδα, είναι αγαπημένοι μεταξύ τους".

Και κατέληξε φιλοσοφώντας... "Στη Σόφια είχαμε παίξει χωρίς τον Διαμαντίδη και αυτό είναι εμπειρία για εμάς. Μας χρειάστηκε στη συνέχεια. Είναι μέρος της προπόνησης μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Ο σεισμός όσο προχωράς σε ταρακουνάει πιο πολύ..."