"Μάλλον δεν παίζει"

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης σχετικά με τη συμμετοχή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στον αγώνα της Παρασκευής με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ (21.00-Novasports 3). Έναν αγώνα που, όπως είπε ο προποντητής του Παναθηναϊκού, "πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε".

Ο Πεδουλάκης δεν μπορούσε να νιώθει ευχάριστα βλέποντας πως το ενδεχόμενο να μην έχει έναν τόσο σημαντικό παίκτη, όπως ο "Σόφο", σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, όπως αυτό με την Άλμπα, είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Και δεν το έκρυψε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια.

"Ούτε στο All Star Game δεν μπορούμε να πάμε να παίξουμε και να μην έχουμε προβλήματα. Δεν θα είναι έτοιμος ο Σοφοκλής. Πονάει πολύ ακόμα, κάνει τρέξιμο και ποδήλατο μόνο. Αν θα αγωνιστεί, θα αγωνιστεί με ειδικό νάρθηκα. Το πιο πιθανό όμως είναι ότι δεν θα μπορεί να παίξει. Θα είναι μαζί μας αλλά ούτε την μπάλα δεν θα μπορεί να πιάσει", είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Και αφού τόνισε με έμφαση ότι "μετά την ήττα από τη Μάλαγα, σε αυτό το παιχνίδι πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε", εντόπισε ένα ακόμα σημείο που τον ανησυχεί:

"Δεν είναι καλό ότι η Άλμπα θα είναι αδιάφορη, διότι θα παίξει με λιγότερο άγχος. Χωρίς πίεση τα σουτ μπαίνουν πιο εύκολα. Το έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές, πρέπει να το διαχειριστούμε κι αυτό".

Ποια όμως είναι η Άλμπα; "Είναι μια γερμανική ομάδα με τα στοιχεία της δύναμης και του psysical game. Στηρίζεται περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι για να μην σκοράρεις εύκολα καλάθια και να πας στον αιφνιδιασμό, σε παγιδεύει. Εκτός έδρας θέλει να πάει σε σετ παιχνίδι στο 5 εναντίον 5. Και με την Ρεάλ και την Εφές έχασε μετά το 35ο λεπτό, είναι κλειστά τα παιχνίδια της. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να καθαρίσουμε από νωρίς το παιχνίδι, να ανοίξουμε το παιχνίδι και να κοντράρουμε στα καλά της στοιχεία, να κυνηγάμε την μπάλα.

Στο πρώτο παιχνίδι η Άλμπα είχε το "πρέπει". Εμείς ήμασταν εύστοχοι. Έχουμε μάθει να ζούμε με τα προβλήματα όλη τη σεζόν. Θα προσπαθήσουμε και με τον Σκορδίλη, να παίξει 5-7 λεπτά. Δεν είχαμε ανάσες στη Μάλαγα. Θα πρέπει τώρα να μην κάνουν λάθη οι ψηλοί μας. Θα πρέπει να μην κάνουν ούτε φάουλ, αυτό θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά. Για να μην μην το πληρώσουμε".