"Πάνω απ' όλα η ομάδα"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε πως ήταν ενήμερος για την απόφαση του Καπόνο να φύγει και πως δεν μπορούσε να τον αποτρέψει από τη στιγμή που "η ομάδα είναι πάνω απ' όλα". Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι θα ψάξει να βρει παίκτη για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως η απόφαση να φύγει ανήκει αποκλειστικά στον Καπόνο: "Είναι ένα παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα, αλλά σε μας πάνω απ' όλους είναι η ομάδα. Το γνώριζα το θέμα, έχω μιλήσει με τον παίκτη, αλλά δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Η απόφαση είναι δική του, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Έχουμε αρχές σαν Παναθηναϊκός. Για εμάς είναι σημαντικοί όσοι βρίσκονται στην ομάδα. Ακόμα και ο Χαραλαμπόπουλος είναι απαραίτητος, αν είναι σοβαρός στην προπόνηση, και στους αγώνες τον έχουμε ανάγκη".

Ο Πεδουλάκης δεν το είπε ευθέως, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα αναζητηθεί παίκτης, πιθανότατα γκαρντ, για να καλύψει το κενό που άφησε στο ρόστερ της Α1 ο Καπόνο: "Στην Ευρωλίγκα δεν θα μπορούμε να πάρουμε παίκτη. Όλα τα άλλα, θα τα δούμε από αύριο. Καλό είναι να έχουμε σεβασμό στα παιδιά έπαιξαν και γι' αυτό το λόγο δεν θα αναφερθώ άλλο στο θέμα αυτό", είπε χαρακτηριστικά και αποχαιρέτησε κι αυτός τον μεγάλο Γιώργο Κολοκυθά:

"Με το θάνατο του Γιώργου Κολοκυθά είναι πιο φτωχός ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ. Τον πρόλαβα όταν έπαιζα στην ομάδα. Ήταν στο συμβούλιο. Ήταν ένας άνθρωπος από αυτούς που σπανίζουν. Ελπίζω να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και θα ήθελα να δώσω συλλυπητήρια στους οικείους του".

Ο Νέναντ Μάρκοβιτςαπό την πλευρά του δεν είχε ιδιαίτερα παράπονα από τους παίκτες του ΚΑΟΔ, αν και εντόπισε πρόβλημα διάρκειας στην απόδοσή τους: "Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα καλό παιχνίδι, μετά από τα καλά του παιχνίδια στην Ευρώπη. Τα παιδιά προσπάθησαν σκληρά, έχασαν βέβαια τις μάχες με τον Σχορτσανίτη. Παίξαμε 5-10 λεπτά καλύτερα, αλλά όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν είχαμε διάρκεια. Έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντικά παιχνίδια κι ελπίζω να μείνουμε στην κατηγορία".