Χαιρέτισε ο Καπόνο!

Στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν ο Τζέισον Καπόνο αφήνει τον Παναθηναϊκό στα κρύα του λουτρού! Επικαλούμενος μειωμένο χρόνο συμμετοχής ανακοίνωσε στην ΚΑΕ πως παίρνει το καπελάκι του και φεύγει!

Αυτή η απόφαση του Αμερικανού μπορεί να μοιάζει απρόσμενη, δεν είναι όμως με βάση το παρελθόν και το παρόν του. Δηλαδή, ο Καπόνο ήρθε στην Ελλάδα ως εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ, με θητεία σε καλές ομάδες, όπως οι Λέικερς, με νίκες σε διαγωνισμούς τριπόντων του all star game και με το background ενός σταρ, όπως φάνηκε και από την υποδοχή που του επεφύλαξε ο ελληνικός Τύπος.

Όταν λοιπόν είδε πως ο χρόνος συμμετοχής του στην ομάδα δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω δυσαρεστήθηκε. Κι η αλήθεια είναι πως από τα μέσα Γενάρη και μετά άρχισε να παίζει όλο και λιγότερο, ειδικά στους αγώνες της Ευρωλίγκα, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση της Παρασκευής με την Εφές Αναντολού, την οποία παρακολούθησε ολόκληρη από τον πάγκο. Αυτό προφανώς πλήγωσε τον εγωισμό του και αποφάσισε να φύγει και να επιστρέψει στις ΗΠΑ κοντά στο νεογέννητο παιδάκι του.

Συναντήθηκε λοιπόν με τη διοίκηση της ΚΑΕ το πρωί της Δευτέρας, ενημέρωσε για την απόφασή του και πλέον μένουν τα τυπικά για τη λύση του συμβολαίου του. Για να τα λέμε πάντως όλα, ο Καπόνο ήταν μια άστοχη επιλογή κι αυτό το είχαμε επισημάνει εξ αρχής στο Basketnews. Την εποχή που αποκτήθηκε ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν "τεσσάρι" και όχι έναν ακόμα παίκτη που αφενός παίζει στην ίδια θέση με τους Μασιούλις και Μπράμο και αφετέρου είναι με διαφορά χειρότερος αμυντικός και από τους δύο. Ως εκ τούτου ήταν θέμα χρόνου να τον "αποβάλει" το αγωνιστικό σύστημα του Πεδουλάκη κι αυτός να αισθανθεί ξένο σώμα.

Το κακό πάντως είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα να αποκτήσει παίκτη για την Ευρωλίγκα, ενώ στον αγώνα με τη Μάλαγα πιθανόν δεν θα αγωνιστούν ούτε οι Μπανκς και Ξανθόπουλος.